FOTO priča: Đokovićev put do istorije

Srpski teniser Novak Đoković u nedelju je ispisao istoriju tenisa petom titulom na Australijan openu.

Izvor: ÐN

Nedelja, 01.02.2015.

23:00

Default images
Beta/AP

Đoković je savladao Endija Marija u finalu rezultatom 7:6, 6:7, 6:3, 6:0 i tako postao prvi igrač u Open eri sa pet pehara iz Melburna, jednim više od Rodžera Federera i Andrea Agasija.

Najbolji teniser sveta stigao je do osme titule na najvećim turnirima, izjednačivši se na osmom mestu sa Agasijem, Ivanom Lendlom, Džimijem Konorsom, Kenom Rozvelom i Fredom Perijem.

Beta/AP
Ispred njega su Bil Tilden sa 10, Rod Lejver i Bjern Borg sa 11, Roj Emerson sa 12, Pit Sampras i Rafael Nadal sa 14, i Rodžer Federer sa 17 osvojenih trofeja.
Beta/AP
Meč na Rod Lejver Areni, koji je pratio i Novakov mali sin Stefan, prekinut je u drugom setu prilikom vođstva Đokovića, kada su na teren upali navijači.
Beta/AP
Đoković se na ceremoniji dodele pehara zahvalio svima koji su uz njega, da bi na konferenciji za štampu izjavio kako ova titula ima dublje značenje.
Beta/AP
Konferencija Britanca protekla je u skandaloznom ponašanju novinara, a on je izrazio nadu da Novak nije folirao povredu.
Beta/AP
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je najboljem srpskom sportisti rekavši da je pokazao mentalitet pobednika, a legendarni Gari Lineker ’tvitovao’ je o Novaku kao „fenomenu“.
Beta/AP
Svetski mediji proglasili su Đokovića za neprikoslovenog vladara Melburna, mada je najbolji komentar dao novinar „ESPN“ Džimi Kejlp napisavši da bi svet trebalo da zaboravi Superboul i potpunu pažnju preusmeri ka Đokoviću.
Beta/AP
.
Beta/AP
.
Beta/AP
.
Beta/AP
.
Beta/AP
.
Beta/AP
.
Beta/AP
.
Beta/AP
.
Beta/AP
.
Beta/AP
.
Beta/AP
.
Beta/AP
.
Beta/AP
.
Beta/AP
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: