Evo zašto su grafički dizajneri potrebni svakoj kompaniji

Profesionalni grafički dizajneri spadaju u grupu retkih stručnjaka koji, zahvaljujući svojim veštinama, vrlo lako mogu da pronađu odlično plaćen posao. U ovako povlašćenu situaciju grafički dizajneri došli su, pre svega, jer su sve ozbiljnije kompanije, bez obzira na to kojom delatnošću se bave, uvidele da je kreiranje vizuelnog identitetata veoma važno za njihovo poslovanje.

Podeli

Ukoliko ste se pitali na koji način obrazovani grafički dizajneri toliko doprinose uspešnijem poslovanju kompanija i zašto su toliko traženi, u nastavku vam predstavljamo odgovore.

Njihova uloga je da svaki brend učine prepoznatljivim

Bilo da je reč o malim, srednjim ili velikim kompanijama različitih delatnosti, njihova profitabilnost direktno je povezana sa projektom izgradnje njihovog brenda, a tu značajnu ulogu igraju upravo grafički dizajneri.

Uprkos ustaljenom mišljenju da se prilikom stvaranja prepoznatljivog brenda posao dizajnera završava kreiranjem idejnog rešenja za logo, situacija je potpuno drugačija. Grafički dizajneri zaduženi su za osmišljavanje kompletnog vizuelnog identiteta kompanije, čija funkcija je podsticanje kupaca na povezivanje proizvoda i usluga sa određenim brendom.

Efikasno reklamiranje je nezamislivo bez njih

Ubrzan tempo života doprineo je tome da se dobitne kombinacije za osmišljavanje savršene reklame, koja će pogoditi tačno u metu, konstantno menjaju. Tako, na primer, aktuelni trendovi pokazuju da, pored kratkih tekstualnih poruka, na kupce najjači utisak ostavljaju upravo vizuelna dizajnerska rešenja koja im pomažu da lakše zapamte suštinu reklame.

Iz tog razloga, prilikom osmišljavanja svakog bilborda, info-letka ili drugog marketinškog sadržaja, grafički dizajneri unose kreativnost u sve što rade. Ako se tome dodaju baneri i ostali digitalni sadržaj na kome pomenuti stručnjaci kreiraju, jasno je zašto zauzimaju nezamenjljivo mesto u procesu oglašavanja svake kompanije.

Oni daju profesionalni pečat svakoj kompaniji

Angažovanjem obrazovanih grafičkih dizajnera svaka kompanija podiže profesionalnost na viši nivo. Kreacije pomenutih stručnjaka imaju cilj da uvere kupce da su proizvodi pod određenim brendom pravi izbor za njih. S obzirom na to da je prilikom donošenja ovakve odluke prvi utisak o kompaniji, odnosno proizvodu ili usluzi, veoma važan za svakog kupca, grafički dizajneri nemaju pravo na grešku.

Njihova idejna rešenja moraju da budu kreativna i drugačija i da sa sobom nose jasnu poruku. Upravo ovi razlozi najčešći su krivci zbog kojih svaka kompanija veoma često ima potrebu da zaposli novog dizajnera koji će svojim svežim idejama i drugačijim pogledom na dizajn doprineti što uspešnijem poslovanju.

Kako da postanete odlično plaćen grafički dizajner?

Ako ste kreativni i želite da svoj talenat pretvorite u traženo zanimanje koje donosi visoku zaradu, u tome možete uspeti već posle 12 meseci školovanja na ITAcademy. Po specijalizovanom programu za grafičke dizajnere, u pomenutom periodu steći ćete sve neophodne veštine za rad u Photoshopu, Illustratoru, InDesignu i mnogim drugim programima koji se koriste u oblasti dizajna.

Prolazeći kroz kurseve koji odgovraju vašem budućem zanimanju, još u toku školovanja dobićete potrebna praktična znanja i steći iskustvo u radu na realnim projektima. Usvojena znanja, priznati sertifikat i spreman portfolio sa vašim idejnim rešenjima predstavljaće prvi korak ka karijeri u kojoj više nećete morati da brinete za posao i dobru zaradu.

Obrazovanje

ITAcademy vam za Dan programera POKLANJA PREKO 600€ POPUSTA

Došao je i taj dan, 256. po redu u godini – dan koji programeri širom sveta ponosno slave kao Dan programera.

Ove godine razlog za slavlje imaju i svi oni koji tek planiraju da zakorače u uzbudljivi svet programiranja. Na ITAcademy Dan programera obeležava se sve do 16. septembra i omogućava vam da uz popust od preko 600€ i vi postanete jedan od najplaćenijih stručnjaka današnjice.

it akademija | pr četvrtak 13.09. 10:04 Komentara: 0

ITAcademy slavi Dan sistem administratora uz 700€ popusta

Danas je dan kada čitava planeta pokazuje zahvalnost onima koji to apsolutno zaslužuju – sistem administratorima. Poslednji petak u julu svake godine se obeležava kao Sys Admin Day. Ovo je dan kada su pomenuti heroji modernog doba s punim pravom u centru pažnje, jer nam tokom preostala 364 dana u godini prvi priskaču u pomoć kad god imamo neki problem sa tehnologijom koja je svuda oko nas.

it akademija | pr petak 27.07. 09:00 Komentara: 0

Oni su među najtraženijim IT stručnjacima, a nisu programeri

Činjenica da programeri odlično zarađuju i mogu da pronađu posao kad god požele dobro je poznata čak i vrapcima na grani. Međutim, nisu samo programeri oni koji spadaju među najtraženije IT stručnjake. Naprotiv, postoje mnoga druga IT zanimanja o kojima se malo zna, a donose ono čemu svi težimo – odlično plaćen i siguran posao. Jedno od takvih je IT administrator.

it akademija | pr petak 20.07. 09:43 Komentara: 0
strana 1 od 20 idi na stranu