Šta će biti sa mermernim pločama koje su uklonjene sa Pozorišnog trga u Novom Sadu?

Sa Pozorišnog trga koji se trenutno rekonstruiše, uklonjene su stare dotrajale i polomljene mermerne ploče.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.04.2021.

11:41

Šta će biti sa mermernim pločama koje su uklonjene sa Pozorišnog trga u Novom Sadu?
Foto: Depositphotos/Tecnico

"Mermerne ploče, uklonjene sa Pozorišnog trga tokom izvođenja radova, nisu upotrebljive za parterno uređenje neke druge javne površine kao takve. Grad će preduzeti sve potrebne aktivnosti u cilju adekvatnog postupanja sa raspoloživim materijalom", kažu iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, saznaje nsuzivo.rs.

Dodaju da urbani mobilijar sa Pozorišnog trga neće biti vraćen na prvobitnu lokaciju.

"Na osnovu stručne procene i stanja u kome se nalazi urbani mobilijar, biće odlučeno o daljem postupanju sa istim. Mobilijar koji nije upotrebljiv će se rashodovati, a onaj koji je u takvom stanju da je isti moguće reparirati, biće repariran i postavljen na druge lokacije, gde postoji potreba za tim."

Žardinjere, koje su uklonjene sa Pozorišnog trga, privremeno su postavljene ispred Hotela „Centar“. Žardinjere neće biti vraćene na Pozorišni trg nakon završetka radova, a stručne službe ove Uprave, u saradnji sa JKP „Gradsko zelenilo“, naknadno će odlučiti na koje lokacije će iste biti premeštene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: