Niš - Hronika - B92 Lokal

Novi slučaj vršnjačkog nasilja u Nišu – srednjoškolac povređen u školi

Učenik drugog razreda Gimnazije "9. Maj" lakše je povređen u tuči koja se dogodila jutros oko 09.20 u učionici, posle velikog odmora.

Izvor: Novosti (J. ĆOSIN) Niš
Podeli
Foto: Shutterstock/LightField Studios
Foto: Shutterstock/LightField Studios

Njega je pesnicom u glavu udario vršnjak iz drugog odeljenja koji je uleteo u učionicu, pišu Novosti.

Iz niške policije kažu da im je slučaj prijavljen i da je o svemu obavešteno tužilaštvo.

Direktor škole kaže da se sve odigralo nakon velikog odmora.

"Obavestili smo policiju, Hitnu pomoć i zakazali smo odmah sastanak tima za zaštitu od diskriminacije i naslja", rekao je direktor Nenad Disić i dodao da je učenik zadobio lakše povrede.

Kako saznaje portal, pred kraj velikog odmora, odnosno početak trećeg časa učenik 2/4 odeljenja je ušao u učionicu 2/3 i napao vršnjaka. Udario ga je pesnicom u lice i telo, nanevši mu lakše telesne povrede.

"Napadnuti učenik je to prijavio razrednom starešini,on regovao, učenika smo izlovali, odveli smo ga kod pedagoga, a nakon toga na razgovor je pozvan đak koji ga je napao", dodao je Disić.

"Ono što je u našem domenu, obavestili smo policiju, obavestili smo hitnu pomoć. Zakazali smo odmah sastank tima za zaštitu učenika od diskriminacije i nasilja i on počinje za par minuta, tako da ćemo nakon toga da imamo odluku tima o kom se vidu nasilja radi i tada ćemo da postupamo po pravilniku o zaštiti učenika", zaključio je.

Dečak je dobro, lakše su povrede i nakon pregleda lekara on je ispraćen kući.

"Ja ne znam šta se ovo dešava, mi nismo imali mnogo ovakvih slučajeva ranije, ja sam u ovoj školi 15 godina i ne sećam se da se ovako nešto događalo...", konstatuje direktor Gimnazije "9. maj".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.