Radnici Elektrodistribucije iz Leskovca brzom akcijom spasili porodicu od moguće nesreće nakon oluje

Građani često negoduju na inertnost državnih i lokalnoh preduzeća i službi, ali ovoga puta meštanin Velike Kopašnice kod Leskovca želeo je da pohvali brzu reakciju dva električara iz grdeličke Elektrodistribucije u sistemu leskovačke.

Izvor: B92

Petak, 10.06.2022.

20:00

Radnici Elektrodistribucije iz Leskovca brzom akcijom spasili porodicu od moguće nesreće nakon oluje
Foto: Shutterstock/Pongsak Yuensook

Naime, tokom jučerašnjeg nevremena između 11 i 12 sati jako nevreme oštetilo je, kako objašnjava, Veljko Milinković Papa iz Velike Grabovnice, visokonaponski kabal, koji je pao u njegovo dvorište.

On i komšije nisu imali jednu fazu, ali nisu primetili o čemu se radi jer je već posle podne i tokom večeri ponovo pljuštalo pa su uglavnom bili u kućama.

"Jutros sam primetio da je ošetećeni kabal pao u moje dvorište. Pozvao sam Elektrodistribuciju u Grdelici i, verujte, dva električara stigla su za 10 minuta, što je i mene moje komije šokiralo. Popravljen je kabal i dobijena je trofazna struja", priča Milinković.

Prema njegovim saznanjima, električari koji su brzo reagovali su Mihajlo i Dušan Stefanović iz Zagužana.

Inače, domaćinstvo Milinkovića je dvočlano, pa nije bilo dece po dvorištu. Električari su rekli da je kabl bio "pun struje" i da je neko mogao da nastrada, prenosi Jugmedia.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: