Upoznajte Fibi, najstariju mačku na svetu

Mačka iz Irske po imenu Fibi (Pheobe) uskoro će i zvanično poneti titulu najstarije na svetu. Za nekoliko meseci ova dugovečna maca napuniće 25 godina.

Izvor: B92

Petak, 11.04.2014.

09:03

Default images

Fibi je rođena avgusta 1989. godine i uprkos krhkoj sićušnoj građi ova mačka uspela je da preživi čak četvrt veka. Osim toga, ova mačka nakon svog 25. rođendana takođe će ući i u čuvenu Ginisovu knjigu rekorda kao najstarija mačka na svetu.

Njena vlasnica u jednom intervjuu ispričala je da kada su udomili Fibi nisu ni pretpostavili da će živeti ovako dugo. Uvek je bila dosta slabija i sitnija od ostalih mačaka. Fibi i dalje redovno izlazi u šetnje, međutim popriličan broj godina ove mace otkriva znatno duže vreme koje provodi odmarajući i dremajući.

Do ove godine titulu najstarije nosila je mačka Pinki (Pinky) iz Kanzasa, koja je nekoliko meseci mlađa od ove irske mačke. Međutim apsolutni rekorder u Ginisovoj arhivi je mačka Lusi iz Velsa, koja je živela čak 39 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: