Kultura

Sreda, 08.11.2017.

18:35

Konačno Oskar, nakon 50 godina karijere

Čuveni kanadski glumac Donald Saterlend konačno će dobiti Oskara, posle više od 50 godina zapaženih filmskih uloga.

Izvor: Beta

Konačno Oskar, nakon 50 godina karijere
Foto: Getty

Saterlend (82) će primiti počasnog Oskara u subotu, na devetoj godišnjoj manifestaciji Gaverners Avords (Governors Awards) filmske akademije AMPAS.

Saterlend je glumio u oko 140 filmova, a najpoznatije uloge ostvario je u filmovima "Dvanaest žigosanih" (The dirty dozen) iz 1967. godine, "Ratnici" (Kelly's Heroes) iz 1970. godine, "Obični ljudi" (Ordinary people) iz 1980. i "Građanin Iks" (Citizen X) iz 1995. godine.

Saterlend je rekao da bi voleo da su njegova majka i režiser "Ratnika" Brajan Haton živi i da mogu sa njim da prisustvuju ceremoniji dodele počasnog Oskara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: