Kultura

Četvrtak, 05.01.2017.

16:35

Jedanaest dela u užem izboru za NIN-ov roman godine

U užoj konkurenciji za NIN-ov roman godine nalazi se 11 knjiga, među kojima i dela dvojice ranijih dobitnika, kao i jedan prvenac.

Izvor: Beta

Jedanaest dela u užem izboru za NIN-ov roman godine
Foto: Thinkstock

Svetislav Basara, koji je dobio NIN-ovu nagradu za "Uspon i pad Parkinsonove bolesti" 2006. godine, sada je u konkurenciji s romanom "Andrićeva lestvica užasa", a Vladan Matijević, dobitnik nagrade 2003, sada je u užoj konkurenciji s knjigom "Susret pod neobičnim okolnostima".

Članovi žirija Jasmina Vrbavac, Tamara Krstić, Zoran Paunović, Mihajlo Pantić i Božo Koprivica u uži izbor uvrstili su i jedan prvenac "Osmeh pod gorom maslinovom" Luke Tripkovića, saopštio je danas NIN.

Svetlana Slapšak, članica žirija 1990. i 1991, sada pred drugi žiri izlazi s "Ravotežom".

Prvi put u konkurenciji za nagradu su Muharem Bazdulj s "Lutkom od marcipana", i Darko Tuševljaković s "Jazom".

U konkurenciji su i "Arzamas" Ivane Dimić, "Hronike sumnje" Vladislava Bajca, "Kafana" Žarka Radakovića, "Odlazak u Jolki Palki ili lažna uzbuna u Aleji zaslužnih" Mirjane Đurđević i "PA KAO" Vladimira Tabaševića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: