Uručenje nagrade glumici Olgi Odanović 15. oktobra

Nagrada "Ljubinka Bobić" za 2015. godinu, koju dodeljuje Udruženje dramskih umetnika Srbije, svečano će biti uručena dramskoj umetnici Olgi Odanović 15. oktobra nakon izvođenja predstave "Bela kafa" na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 09.10.2016.

08:36

Uručenje nagrade glumici Olgi Odanović 15. oktobra
Foto: YouTube Screenshot

Glumica Olga Odanović je peti laureat bijenalne nagrade „Ljubinka Bobić“, koju UDUS dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na polju komedije.

Odanović je nagrađena za ulogu Majka Janje u predstavi "Bela kafa" Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića i produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu. konkurenciji za nagradu bila su sva glumačka ostvarenja na polju komedije premijerno izvedena u profesionalnim pozorištima Srbije u periodu od 1. septembra 2013. do 31. avgusta 2015. godine, a ovoga puta nominovano je čak 27 glumačkih ostvarenja.

Žiri je odluku doneo jednoglasno 16. maja 2016. godine, a radio je u sastavu: prethodni laureati Jelisaveta Seka Sablić i Goran Jevtić (predsednik žirija), glumac Bojan Krivokapić i reditelj Slavenko Saletović.

Nagrada se sastoji od bronzane plakete sa likom Ljubinke Bobić, rad akademskog vajara Marine Nićiforović, origanalne oslikane diplome na pergamentu, rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića i od novčanog iznosa. Dodelu nagrade "Ljbinka Bobić" pomogao je Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: