Počinje Festival vojvođanskih pozorišta

Posle pregledane ukupno 31 predstave u proteklih godinu dana, reditelj Petrović je za festival odabrao dramu “Gospođa Olga” M. Bojića u režiji Gorčina Stojanovića i izvođenju Narodnog pozorišta u Somboru.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 06.04.2014.

17:11

Default images

Molijerovog "“Don Žuana"”, mladog reditelja Igora Vuka Torbice, izvešće zrenjaninsko Narodno pozorište "“Toša Jovanović"”, a s predstavom “"Neoplanta"” Lasla Vegela u režiji Andraša Urbana nastupiće Novosadsko pozorište/Ujvideki sinhaz.

U festivalskoj selekciji su i koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i Novosadskog pozorišta "“Neka se jave najbolji"” Ane Terek u režiji Zoltana Puškaša, "“Kralj Ibi"” Alfreda Žarija i reditelja Andraša Demetera u izvođenju Drame na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta u Subotici.

Drama na srpskom jeziku Narodnog pozorišta u Subotici nastupiće s predstavom “"Brak Beti i Bua"” Kristofera Duranga u režiji Olivere Đorđević. Selektor Petrović odabrao je za 64. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine i šest predstava za decu.

Sutra počinje Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: