17. april - Dan muzičkih prodavnica

"Dan muzičkih prodavnica" ili "Record Store Day" od 2007. godine održava se svake treće subote u mesecu aprilu u stotinama nezavisnih muzičkih prodavnica širom sveta.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.04.2010.

00:36

Default images

To je dan kada nezavisne muzičke prodavnice zajedno sa umetnicima slave umetnost muzike. Specijalna izdanja na vinilu i CD-u i razni promotivni materijali prave se za taj dan, a mnogi umetnici sviraju male i neobične koncerte u prodavnicama koje su se uključile u proslavu.

Svaka muzička prodavnica koja učestvuje u "Record Store Dayu" organizuje samostalno svoj program, a uz nastupe muzičara, često su u prvom planu i body-painting, pravljenje klope, mućkanje pića, puštanje muzike i slično. Sve u svemu – to je žurka koja traje celog dana. Mnogo više o "Record Store Dayu" možete da vidite na www.recordstoreday.com.

Ove godine "Record Store Day" će se održati u subotu 17. aprila. Prodavnica iz Beograda Pinball Wizard Records (Eurocentar, Makedonska 30) priključila se ovoj manifestaciji i tog dana će zajedno sa prijateljima organizovati celodnevnu zabavu. Specijalno za ovu priliku, bendovi Bo, Ika, Autopark i Kralj Čačka sviraće u prodavnici, biće održano "Pesničenje“ sa temom o muzici, a podršku će dati i Indie-go ekipa i pab „Brod“.

Satnica dešavanja:
13:00 The Pick
14:00 Bo
15:00 Aleksa & kum
16:30 Autopark
17:30 Sveža krv
18:30 Ika
20:30 Kralj Čačka

Za "Record Store Day" sva muzička izdanja u prodavnici prodavaće se sa značajnim popustom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: