Nik Kejv nastupa 14. jula na Egzitu

Legendarni Nik Kejv nastupiće 14. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, u okviru ovogodišnjeg Egzit festival. Tom prilikom promovisaće novi album “Push the Sky Away”.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.06.2013.

08:11

Default images

Ovo će biti četvrti susret Kejva sa srpskom publikom. Kejv će se na Egzitu predstaviti u okviru svog benda Nick Cave and The Bad Seeds, za razliku od 2011. godine kada je nastupio sa sastavom Grinderman. Pre toga se u dva putapredstavio beogradskoj publici sa Bad Seedsima.

"'Nick Cave and The Bad Seeds' jedna su od najznačajnijih pojava na rok sceni u poslednjih 30 godina. Kejvov energično rokerski, a ipak visoko stilizovani nastup, ne ostavlja ravnodušnim sve širi krug publike još od 1983. Reč je o umetničkoj magiji jedinstvene prirode koja u sebi fuzioniše teatralnost jednog Dejvida Bouvija, rokersku ekspresivnost jednog Igija Popa i poeziju mračne strane života jednog Lu Rida“, izjavio je Dragan Ambrozić, programski selektor glavne festivalske bine.

Svaki njegov koncert posebno je intenzivan doživljaj o kome se potom dugo priča, a istorija njegovih pojavljivanja u našim krajevima dobar je primer za ovu tvrdnju.

Tako deo naših gradskih lokalnih legendi njegov mitski prvi nastup 1990. u beogradskom SKCu, u trenutku kad je bio na prekretnici izlaženja iz underground okvira ka opštoj slavi, prepričava i dalje.

Mnogo godina kasnije, koncert "Nick Cave and Bad Seeds" u beogradskoj Areni 2008. izabran je od strane kritike za najbolji strani koncert godine u našoj zemlji. Gostovanje Kejvog garažnog rock projekta "Grinderman" na Exitu 2011, ostaje u pamćenju kao jedan od najeksplozivnijih nastupa svih vremena na glavnoj bini festivala.

Kako bi najavio novi album "Push the Sky Away", početkom godine Nik Kejv je snimio spot za pesmu "Jubilee Street". Video je privukao pažnju svetskih medija, između ostalog i zbog eksplicitnih sadržaja zbog kojih nije preporučljiv za mlađe od 18 godina.

Sastav "Nick Cave and The Bad Seeds" osnovali su 1984. pevač i gitarista Nik Kejv i instrumentalista Mik Harvi, nekada članovi benda "The Birthday Party". Kasnije im se pridružuju i Bliksa Bargeld, Hugo Rejs, Beri Adamson i Kejvova bivša devojka Anita Lejn.

Trenutnu postavu benda uz Kejva i Adamsona čine Tomas Vajdler, Martin Pi Kejsi, Konvej Sevidž, Džim Sklejunos, Voren Elis i Ed Kjuper. Zbog velikog interesovanja i broja ljudi koji nisu uspeli sebi da obezbede ekipni odlazak na festival i mogućnost da uz 4 kupljene ulaznice dobiju još jednu besplatno, Egzit je odlučio da akciju “Sa ekipom na Egzit” produži do petka, 7. juna do ponoći!

Svi posetioci festivala su pozvani da uzmu učešće u ovoj akciji koja se odnosi samo na petodnevne komplete ulaznica koji su još uvek u prodaji po trenutno aktuelnoj ceni od 5.990 dinara.

Trenutno aktuelna cena petodnevne ulaznice za predstojeći Exit festival sa 50% popusta iznosi 5.990 dinara i može se kupiti na www.gigstix.com, na Gigstix prodajnim mestima u Novom Sadu, Beogradu, Subotici, Čačku, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Zemunu i Novoj i Staroj Pazovi, kao i u Corner Shop-ovima širom Srbije.

Studenti i srednjoškolci mogu da kupe petodnevne ulaznice sa popustom od 55% za 5.490 dinara na Gigstix prodajnom mestu u Pariskom magazinu u Novom Sadu. Svi koji nisu iz Novog Sada mogu da se informišu slanjem mejla na adresu tix@gigstix.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: