"Americana Night" u DOB-u 24. maja

Festival "Americana Night" na kojem će nastupiti četiri izvođača koja u svom izrazu suptilno "tumače" bogato nasleđe američke rok i folk muzike - Stray Dogg, Wooden Ambulance, On Tour i Ana Ćurčin - održaće se u petak 24. maja u 20h u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 08.05.2013.

13:25

Default images

Na ovom, po malo netipično za naše prilike organizovanom događaju, bendovi će svirati u formi "back to back" – svakog trenutka na bini će biti postavka za dva izvođača koji će uz razgovor sa publikom svirati naizmenično svoje pesme. Posetioci će imati mogućnost da učestvuju u sasvim drugačijem interaktivnom nastupu koncertne forme i da na potpuno netipičan način uživaju u dobrim vibracijama ove muzike.

Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti po ceni od 500 dinara od srede 8. maja, u prodavnici ploča Pinball Wizard (TC Eurocentar, Makedonska 30, lokal 15), na blagajni Eventima u Domu omaldine, kao i na svim prodajnim mestima Eventima. Na dan koncerta cena ulaznice iznosiće 700 dinara. Broj ulaznica je ograničen s obzirom da će se ovom prilikom u Velikoj sali sedeti. Jedan od osnovih ciljeva festivala je da se pokaže kako su naši bendovi u ovom žanru dovoljno konkurentni bendovima iz inostranstvu koji sviraju istu vrstu muzike.

Kako bi se plasirali van granica svoje zemlje, neophodno je da se prvo okupe i komuniciraju na svom prostoru, što će im upravo ovaj festival omogućiti. Sa druge strane, festival će omogućiiti posetiocima, kako u Beogradu, a tako i u manjim sredinama u Srbiji da se bolje upoznaju sa pravcem koji kod nas postaje sve popularniji, a koji mnogi nazivaju "nova balkanska osećajnost".

AMERICANA NIGHT | Festival | Petak, 24 maj 2013 | Dom omladine
STRAY DOGG * ANA ĆURČIN * WOODEN AMBULANCE * ONTOUR
Početak u 20h | Cena 700 rsd (u pretprodaji 500 rsd)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: