Ghost Project 2014: Društvene inovacije

Mikser organizacija poziva sve zainteresovane dizajnere iz celog sveta da se prijave na konkurs za učešće na izložbi „Ghost Project 2014: Društvene inovacije“.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 02.04.2014.

13:32

Default images

Ideja okosnica ovogodišnje smotre talenata iz oblasti dizajna su društvene inovacije koje pozivaju na nove inicijative, koncepte i rešenja koja koriste dizajn kao alat za osnaživanje zajednice. Konkurs je otvoren za osobe iz celog sveta, mlađe od 35 godina, u periodu od 30. marta do 30. aprila.

„Ghost Project“ je međunarodna platforma za talentovane pojedince u oblasti industrijskog dizajna. Projekat je započet 2006. godine, kao mala lokalna izložba, da bi narednih godina prerasla u jednu od najvećih regionalnih smotri talenata iz oblasti dizajna i mesto razmene iskustava i ideja među dizajnerima širom sveta i iz različitih kultura.

Ovogodišnji slogan - „Društvene inovacije“ ohrabruje projekte čiju inovativnost pokreću društvene potrebe, a ne tržište, sve u cilju uspostavljanja komunikacije, održivosti i sveopšte dobrobiti unutar savrmenog građanskog društva. Važni kriterijumi pri izboru pobednika biće inovativne karakteristike koje unapređuju kvalitet savremenog života, ergonomija, racionalni troškovi proizvodnje, upotreba lokalnih materijala, proces proizvodnje koji ne zagađuje životnu sredinu i značajan društveni uticaj.

Žiri, koji čine Ana Karaš (SAD), Jelena Matić (Srbija), Jovana Zhang (Kina), Maja Lalić (Srbija), Nikola Radeljković (Hrvatska) i Salih Teskeredžić (BiH), proglasiće pobednike 5. maja 2014. godine. Pobednici konkursa će biti učesnici Mikser festivala 2014, najvećeg regionalnog festivala kreativnosti i inovacija koji se održava u Savamali (Beograd) od 3. do 8. juna 2014. godine. Nagrada uključuje učešće na centralnoj izložbi „Ghost Project 2014: Društvene inovacije“, javnu prezentaciju pobedničkih radova u okviru međunarodnog Dizajn maratona i aktivno učestvovanje na jednoj od festivalskih kreativnih radionica. Gosti festivala, članovi internacionalnog žirija, sastavljenog od respektabilnih profesionalaca, će nagraditi najbolji projekat specijalnim priznanjem u nekoliko kategorija. Pobednici će biti proglašeni na ceremoniji dodele nagrada poslednjeg dana festivala.

Prijave se vrše popunjavanjem onlajn formulara na: http://ghost.mikser.rs/

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: