Bob Dilan fasciniran gvožđem

Londonska Halsian galerija organizovaće u novembru izložbu skulptura Boba Dilana koje odražavaju njegovu "fasciniranost radom u gvožđu".

Kultura

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 25.09.2013.

09:29

Default images

Galerija je saopštila da izložba "Mood Swings" obuhvata sedam gvozdenih kapija koje je urado Dilan od starog gvožđa i drugih metalnih delova, uključujući rolere, mašinu za mlevenje mesa, kosilice.

"Rođen sam i odrastao sam u zemlji punoj gvozdene rude koju smo udisali svaki dan. I uvek sam radio sa njom na ovaj ili onaj način", rekao je Dilan koji je rođen u Minesoti.

Dilanova vizuelna umetnička dela izlažu se u svetu od 2006. godine a londonska izložba, na kojoj će biti predstavljene i slike, biće otvorena 16. novembra i trajaće do 25. januara 2014.

26. avgusta legendarni muzičar objavio je dvostruki album “The Bootleg Series, Vol. 10 - Another Self Portrait (1969-1971)”, na kojem se nalaze retki i do sada neobjavljeni snimci nastali tokom snimanja albuma “Self Portrait” i “New Morning”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: