Umro reditelj Tomaž Pandur

Istaknuti evropski i slovenački režiser Tomaž Pandur umro je danas tokom probe predstave u Makedonskom narodnom teatru (MNT) u Skoplju.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 12.04.2016.

16:20

Umro reditelj Tomaž Pandur
Foto: Screenshot

Kako je javila Televizija Telma, nezvanično se saznaje da je Pandur, koji je imao 52 godine, umro od jakog srčanog udara, kao i da se prethodnih dana žalio na bol u grudima.

MNT je najavio zvanično saopštenje povodom smrti Tomaža Pandura ,koji je u tom pozorištu radio na predstavi "Kralj Lir".

Napominje se da je Pandur bio izuzetno plodan režiser, čiji se rad temeljio na dramskim klasicima. Njegove napoznatije predstave su "Šeherzada", "Hamlet", "Medeja", "Faust", "Hazarski rečnik", "Tesla elektrik kompani". Režija tih predstava ga je stavila na sam vrh slovenačke savremene režije.

Tomaž Pandur je poslednjih godina živeo i radio u glavnom gradu Španije Madridu, gde je osnovao privatnu pozorišnu trupu "Pandur teatars".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: