Terminator se više neće vratiti?

Nastavak filmske franšize "Terminator" sada je neizvestan posle propasti najnovijeg filma "Terminator: Genesis" na bioskopskim blagajnama, piše Holivud reporter.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 02.10.2015.

13:46

Default images

Planovi za "filmski svet" zasnovan na višedecenijskoj naučno-fantastičnoj sagi o borbi čoveka i mašina sada su odloženi sa strane, piše holivudska "Biblija" pozivajući se na insajderske izvore u studiju Paramaunt.

Najnoviji "Terminator" zaradio je više od 440 miliona dolara širom sveta, mahom zahvajujući Kini, gde je zaradio 112 miliona dolara, ali slaba gledanost u SAD - zarada od 89 miliona dolara i troškovi produkcije od 150 miliona znače da su producenti zapravo u gubitku.

Zanimljivo je da je film propao i pored povratka Arnolda Švarcenegera u ulozi T800 kiborga koga je prvi put igrao 1984. u "Terminatoru".

Novi film mogao je da se pohvali i popularnom, mlađom ekipom, koju pedvode Emilija Klark (Igra prestola) u ulozi Sare Konor i Džejson Klark (Tajna operacija 00.30) u ulozi njenog sina Džona.

Tvorac "Terminatora" Džejms Kameron ,koji je snimio prva dva filma sage, takođe je dao svoj "blagoslov" novom filmu odbacivši treći deo "Uspon mašina" i četvrti "Spasenje", ali to nije imalo uticaja na kritiku ,koja ga je sasekla.

Sudbina "Terminator" sage ukazuje i na značaj kineskog tržišta, koje je pre nekoliko godina spaslo "Bitku za Pacifik" Giljerma del Tora, čiji se drugi nastavak uskoro očekuje.

S tim na umu, u magazinu Forbs ističu da će se Terminator ipak vratiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: