"Dan nezavisnosti 2" odložen za 2016. godinu

Premijera nastavka filma "Dan nezavisnosti" je odložena za 1. jul 2016. godine, svega dva dana ranije od datuma na koji pada 20 godina od kada je prvi deo filma ušao u bioskope.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 14.11.2013.

13:57

Default images

Tako će ovim odlaganjem premijere drugog dela filma praktčno biti obeležene dve decenije od završetka prvog dela, a prvobitni planovi kompanije Foks su bili da film bude završen i premijerno prikazan 3. jula 2015. godine.

Krajem oktobra režiser Roland Emerih je otkrio da su u opticaju dve različite verzije scenarija za film. U prvoj se nalazi lik koji tumači Vil Smit, dok u drugoj verziji scenarija on ne postoji, ali je Emerih naglasio da se njemu lično ipak više sviđa verzija u koj Smit tumači lik kapetana Stivena Hilijera.

U junu ove godine, kada je određen prvobitni datum premijere (2015. godina) Emerih je rekao da Vil Smit neće ponovo igrati u nastavku filma jer je "suviše skup". Ipak u septembru Roland Emerih je otkrio da se situacija promenila i da se Smit vratio u "staro jato".

Emerih je takođe već potvrdio da će Bil Pulman ponovo igrati predsednika Tomasa Džeja Vitmora, a glumac Džef Goldblum će igrati kompjuterskog stručnjaka Dejvida Levinsona. Prvi deo filma iz 1996. godine pratio je napore da se osujeti najezda vazemaljaca na Dan nezavisnosti Sjedinjenih Američkih država - 4. jula.

Roland Emerih je napisao originalni prvi deo "Dana nezavisnosti" zajedno sa Dino Devlinom, a ovaj dvojac je takođe sarađivao i na prepravci scenarija za drugi deo filma, koji je prvobitno napisao Džejms Vanderbilt ("Čudesni Spajdermen", "Zodijak").

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: