Kevin Kostner u BG-u juri diktatora

Holivudska zvezda u Beogradu snima scene za novi film „Tri dana za ubijanje”, u produkciji francuskog sineaste Lika Besona.

Kultura

Izvor: Izvor: politika.rs, A. C.

Utorak, 16.04.2013.

09:25

Default images

U nekadašnjem ružičnjaku ispred ulaza u hotel „Jugoslavija” (u Bulevaru Nikole Tesle ) u Beogradu, od juče stoji spomenik nepoznatom diktatoru. Karakteristične poze za socijalističke vođe – uzdignute ruke, u dvorednom kaputu i čeličnog pogleda – spomenik od stirodura ojačan je sajlom da ga košava sa obližnjeg Dunava ne zanese. Sumnju da će mu tu biti trajno mesto otklanja svakom zbunjenom šetaču užurbana, brojna ekipa filma „Tri dana za ubijanje”, u kojem igra Kevin Kostner (58), piše "Politika".

Holivudska zvezda u filmu, koji se do kraja sedmice snima u Beogradu, tumači lik bivšeg tajnog agenta koji se vraća u službu i traga za spasonosnim lekom, pa otuda naš hotel „glumi” bolnicu.

Iako su Kostnera brojne novinarske ekipe čekale još od pre podneva, zvezda filmova „Ples sa vukovima” i „Telohranitelj” pojavila se tek oko 13 sati. U crnoj rolci, farmerkama, sa crnim naočarima za sunce, posle očigledno ručka – jer je čitava ekipa obedovala za dugačkim stolom, a kelneri iz keteringa su nosili posluženje – Kostner je izašao ispred svoje prikolice.

Uživajući u prolećnom suncu proveo je izvesno vreme razgovarajući sa članovima ekipe. Na mahove se činilo kao i da pozira fotoreporterima koji su morali da se zadovolje pozicijom na obližnjoj stanici javnog gradskog saobraćaja. Obezbeđenje nije dopuštalo da se bilo ko približi ekipi filma. Čak su i brojni šetači zastajkivali i telefonima fotografisali zvezdu koja je opušteno i u vidno dobroj kondiciji šetkala, ćaskala i šalila se sa kolegama.

Pažnju, u blizini glumca, privlačili su radnici zaduženi za scenografiju. Njihovo zaduženje bilo je da brinu o postavljenom spomeniku koji će – posle scene razaranja – biti uklonjen. Inače, prema rečima saradnika na scenografiji, u studijima u Šimanovcima u toku je izgradnja makete hotela „Jugoslavija”, koja će biti uništena uz pomoć pirotehnike i, kasnije, kompjuterske animacije. Novinari beogradskih medija koji su očekivali pojavljivanje poznatog i među damama popularnog glumca spekulisali su da se radnja filma odigrava u Moldaviji, Bugarskoj ili čak Jugoslaviji, jer prema zapažanjima – naziv „Hotel Jugoslavija” nije uklonjen.

Kako je "Politika” saznala, film u produkciji francuskog sineaste Lika Besona, snima se u napuštenim sobama krila hotela, koje se nalaze iznad nekadašnjeg unutrašnjeg bazena. Veliki reflektori postavljeni su na krov bivšeg kupališta iz koga je do 1999. moglo da se kupa uz pogled na Dunav.

U filmu igraju i Hejli Stajnfeld i Koni Nilsen

Francusko-američka ekipa filma „Tri dana za ubijanje” već je snimala u Parizu, a u Beogradu radi u organizaciji filmske kuće „Work In Progress”. Film režira Džozef Mekginti Nikol, reditelj filmova „Čarlijevi anđeli”, „Terminator: spasenje” i „Ovo znači rat”. Pored Kostnera (dobitnika dva Oskara za „Ples sa vukovima”, za režiju i kao producent – za najbolji film), u filmu igraju i Hejli Stajnfeld, poznata po filmu „Čovek zvani hrabrost”, i Koni Nilsen, zvezda „Gladijatora”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: