Oliver Dragojević: Lupeži su nam oteli budućnost

Oliver Dragojević ne samo što 30 godina nije dolazio u Srbiju, već je i retko davao izjave za ovdašnje medije.

Izvor:
Podeli

Izvor: Nedeljnik.rs

Urednik "Nedeljnika" Branko Rosić prošlog vikenda je u Splitu sedeo nekoliko sati sa jednim od najpopularnijih pevača bivše Jugoslavije, iz čega se izrodio prvi njegov veliki intervju za srpske medije od raspada velike Jugoslavije.

Intervju sa Oliverom Dragojevićem objavljen je u novom "Nedeljniku", koji je na kioscima od četvrtka 25. maja.

Dragojevića ne zanima politika. Smatra da je politika prljav posao i angažovao bi se u njoj samo ako bi pretila ekološka katastrofa njegovom moru.

"Nikada me nije interesovala politika jer to je pokvaren posao i moraš biti tamo ili ovamo. Mene su svake godine zvali kad su birali vladu - zovu me zbog politike iako dobro znaju da me ne treba zvati jer to ne volim."

Po jednom mitu Dragojević je dobio ime zbog Olivera Tvista. On o tome kaže:

"Moja mama je poznavala ljude koji su se bavili čitanjem i pisanjem, pa ih je pitala za savet. Za pokojnog brata su rekli da se nazove Aljoša. Rekli su - neka se zove Aljoša i to je za Istok i ako ostanu Rusi, a u slučaju da dođe do sr..., daj drugome sinu zapadno ime, pa sam ja dobio - Oliver. Tako smo imenovani u doba Hladnog rata".

U velikom intervjuu Oliver Dragojević je pričao i o Splitu, Hajduku, kako su lupeži oteli našu budućnost, šta ga uznemirava u današnjem svetu, o Titovoj smrti, a možete da ga pročitate u štampanom izdanju "Nedeljnika".

Prati B92 na Viberu

Ostalo

Mario Vargas Ljosa: Izrael je postao kolonizatorska zemlja

Vargas Ljosa jednim delom može da zahvali emocionalno distanciranom ocu, kog uopšte nije bilo u prvih 10 godina njegovog života, na tome što je skupio hrabrosti da piše (nakon razvoda braka njegovih roditelja, posramljena majčina porodica lagala je dečaka da mu je otac umro). Kad se konačno pojavio sina je uglavnom kinjio, zastrašivao i unosio mu teskobu.

Ostalo ponedeljak 19.06. 21:42 Komentara: 13

Sećanje na velikane koji su zadužili srpsku avijaciju

Nakon otkrivanja biste u Palmotićevoj ulici, najvećem sprskom avijatičaru 20. veka, Tadiji Sondermajeru, kao i osnivaču Aero kluba Srbije Arčibaldu Rajsu, danas su otkrivene spomen ploča na ulazu zgrade u Uzun Mirkovoj četiri u kojoj se nalaze prostorije Aerokluba.

Ostalo subota 17.06. 19:52 Komentara: 0
strana 1 od 754 idi na stranu