Oliver Dragojević: Lupeži su nam oteli budućnost

Oliver Dragojević ne samo što 30 godina nije dolazio u Srbiju, već je i retko davao izjave za ovdašnje medije.

Izvor:
Podeli

Izvor: Nedeljnik.rs

Urednik "Nedeljnika" Branko Rosić prošlog vikenda je u Splitu sedeo nekoliko sati sa jednim od najpopularnijih pevača bivše Jugoslavije, iz čega se izrodio prvi njegov veliki intervju za srpske medije od raspada velike Jugoslavije.

Intervju sa Oliverom Dragojevićem objavljen je u novom "Nedeljniku", koji je na kioscima od četvrtka 25. maja.

Dragojevića ne zanima politika. Smatra da je politika prljav posao i angažovao bi se u njoj samo ako bi pretila ekološka katastrofa njegovom moru.

"Nikada me nije interesovala politika jer to je pokvaren posao i moraš biti tamo ili ovamo. Mene su svake godine zvali kad su birali vladu - zovu me zbog politike iako dobro znaju da me ne treba zvati jer to ne volim."

Po jednom mitu Dragojević je dobio ime zbog Olivera Tvista. On o tome kaže:

"Moja mama je poznavala ljude koji su se bavili čitanjem i pisanjem, pa ih je pitala za savet. Za pokojnog brata su rekli da se nazove Aljoša. Rekli su - neka se zove Aljoša i to je za Istok i ako ostanu Rusi, a u slučaju da dođe do sr..., daj drugome sinu zapadno ime, pa sam ja dobio - Oliver. Tako smo imenovani u doba Hladnog rata".

U velikom intervjuu Oliver Dragojević je pričao i o Splitu, Hajduku, kako su lupeži oteli našu budućnost, šta ga uznemirava u današnjem svetu, o Titovoj smrti, a možete da ga pročitate u štampanom izdanju "Nedeljnika".

Prati B92 na Viberu

Ostalo

Fehmiu: Umetnici su inženjeri koji grade mostove između naroda

Verujem da radost i mogućnost za iole svetlijom budućnošću posle svega što se dogodilo na prostoru nekadašnje Jugoslavije moramo tražiti u svom mikrokosmosu naših porodica i malih svetova koji nas okružuju, kazao je Tanjugu glumac Uliks Fehmiu koji igra glavnu ulogu u filmu "Naša svakodnevna priča" u režiji Ines Tanović.

Ostalo nedelja 16.07. 14:45 Komentara: 3

Kusturica: Na ruskim granicama više vojske nego što je Hitler iskrcao

Predsednik Putin zna šta radi: njegova strategija je strategija dobrog džudiste, koji zna da iskoristi snagu nečeg, možda donekle i jačeg, da to propusti kroz svoje mišiće. Prema ruskim vojnim stratezima, rat se neće voditi na ruskoj teritoriji, nego na drugim tačkama planete, rekao je u razgovoru za Sputnjik reditelj Emir Kusturica.

Ostalo nedelja 16.07. 12:59 Komentara: 56

Rekordna poseta njujorškom Metropolitenu

Njujorški muzej Metropoliten, koji pored glavne zgrade na Petoj aveniji na Menhetnu ima dve filijale Met klosjers (manastiri) i Met Brojer (savremena umetnost), imao je ukupno sedam miliona posetilaca tokom protekle fiskalne godine, koja se zaključuje 30. juna.

Ostalo subota 15.07. 17:10 Komentara: 2
strana 1 od 757 idi na stranu