Oliver Dragojević: Lupeži su nam oteli budućnost

Oliver Dragojević ne samo što 30 godina nije dolazio u Srbiju, već je i retko davao izjave za ovdašnje medije.

Izvor:
Podeli

Izvor: Nedeljnik.rs

Urednik "Nedeljnika" Branko Rosić prošlog vikenda je u Splitu sedeo nekoliko sati sa jednim od najpopularnijih pevača bivše Jugoslavije, iz čega se izrodio prvi njegov veliki intervju za srpske medije od raspada velike Jugoslavije.

Intervju sa Oliverom Dragojevićem objavljen je u novom "Nedeljniku", koji je na kioscima od četvrtka 25. maja.

Dragojevića ne zanima politika. Smatra da je politika prljav posao i angažovao bi se u njoj samo ako bi pretila ekološka katastrofa njegovom moru.

"Nikada me nije interesovala politika jer to je pokvaren posao i moraš biti tamo ili ovamo. Mene su svake godine zvali kad su birali vladu - zovu me zbog politike iako dobro znaju da me ne treba zvati jer to ne volim."

Po jednom mitu Dragojević je dobio ime zbog Olivera Tvista. On o tome kaže:

"Moja mama je poznavala ljude koji su se bavili čitanjem i pisanjem, pa ih je pitala za savet. Za pokojnog brata su rekli da se nazove Aljoša. Rekli su - neka se zove Aljoša i to je za Istok i ako ostanu Rusi, a u slučaju da dođe do sr..., daj drugome sinu zapadno ime, pa sam ja dobio - Oliver. Tako smo imenovani u doba Hladnog rata".

U velikom intervjuu Oliver Dragojević je pričao i o Splitu, Hajduku, kako su lupeži oteli našu budućnost, šta ga uznemirava u današnjem svetu, o Titovoj smrti, a možete da ga pročitate u štampanom izdanju "Nedeljnika".

Prati B92 na Viberu

Ostalo

Vukosavljević u Hangdžou: Jača kulturna saradnja sa Kinom

Na otvaranju 3. Foruma o kulturnoj saradnji između Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u kineskom gradu Hangdžou ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević istakao je će Kulturni centar Srbije u Pekingu, čije se otvaranje očekuje do kraja godine, promovisati kulturu i umetnost Srbije, jačati veze i razmenu kao i nova partnerstva između ustanova kulture iz dve zemlje.

Ostalo subota 23.09. 10:52 Komentara: 0

Slavni fotograf Pjer Gonor stigao u Beograd

„Divan je osećaj predstaviti se Beogradu", izjavio je prilikom posete Institutu Servantes nagrađivani fotograf Pjer Gonor, čija će izložba „Ukorenjeni" biti otvorena u četvrtak, 21. septembra u 19 časova u galeriji instituta.

Ostalo utorak 19.09. 15:40 Komentara: 0
strana 1 od 765 idi na stranu