Oliver Dragojević: Lupeži su nam oteli budućnost

Oliver Dragojević ne samo što 30 godina nije dolazio u Srbiju, već je i retko davao izjave za ovdašnje medije.

Podeli

Izvor: Nedeljnik.rs

Urednik "Nedeljnika" Branko Rosić prošlog vikenda je u Splitu sedeo nekoliko sati sa jednim od najpopularnijih pevača bivše Jugoslavije, iz čega se izrodio prvi njegov veliki intervju za srpske medije od raspada velike Jugoslavije.

Intervju sa Oliverom Dragojevićem objavljen je u novom "Nedeljniku", koji je na kioscima od četvrtka 25. maja.

Dragojevića ne zanima politika. Smatra da je politika prljav posao i angažovao bi se u njoj samo ako bi pretila ekološka katastrofa njegovom moru.

"Nikada me nije interesovala politika jer to je pokvaren posao i moraš biti tamo ili ovamo. Mene su svake godine zvali kad su birali vladu - zovu me zbog politike iako dobro znaju da me ne treba zvati jer to ne volim."

Po jednom mitu Dragojević je dobio ime zbog Olivera Tvista. On o tome kaže:

"Moja mama je poznavala ljude koji su se bavili čitanjem i pisanjem, pa ih je pitala za savet. Za pokojnog brata su rekli da se nazove Aljoša. Rekli su - neka se zove Aljoša i to je za Istok i ako ostanu Rusi, a u slučaju da dođe do sr..., daj drugome sinu zapadno ime, pa sam ja dobio - Oliver. Tako smo imenovani u doba Hladnog rata".

U velikom intervjuu Oliver Dragojević je pričao i o Splitu, Hajduku, kako su lupeži oteli našu budućnost, šta ga uznemirava u današnjem svetu, o Titovoj smrti, a možete da ga pročitate u štampanom izdanju "Nedeljnika".

Ostalo

Otvoren Muzej Šabačkih Jevreja

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević rekao je večeras u Šapcu, na otvaranju Muzeja Šabačkih Jevreja, da je jedan od ciljeva Ministarstva zalaganje za snažnu afirmaciju principa decentralizacije kulturne politike, jer "kultura mora da prožima svaki kutak naše države".

Ostalo četvrtak 23.11. 21:35 Komentara: 1
strana 1 od 771 idi na stranu