Kultura

Četvrtak, 13.10.2016.

15:50

Janjatović: Dilan je kao ruska klasika

Bob Dilan je kao ruska klasika - obavezna literatura svakog obrazovanog čoveka, izjavio je Tanjugu proslavljeni srpski rok kritičar Petar Janjatović na vest da je američki kantautor danas dobio Nobelovu nagradu za književnost.

Izvor: Tanjug

Janjatović: Dilan je kao ruska klasika
Foto: Wikimedia Commons

On je istakao da je dovoljno vremena prošlo od kada su "bitnici" zavladali svetom i da je sasvim normalno da jedan od njih dobije Nobelovu nagradu za književnost.

"Dilan je dete 'bitnika' i kao takav uspeo je da se talentom i predanošću održi na sceni decenijama. Dodela Nobelove nagrade za književnost Bobu Dilanu je pobeda svih koji vole rokenrol", kazao je Petar Janjatović.

Za muzičara Zorana Lesandrića ova vest je dugo očekivana.

"Već 30 godina svi ljudi koji se bave popularnom muzikom čekali su ovu vest. Najzad je neko od 'naših' dobio Nobelovu nagradu za književnost. Mogli su komotno još pre da je dodele Đorđu Balaševiću ili Brusu Springstinu. Ne bi pogrešili", kazao je Lesandrić.

Bilja Krstić napominje da je Nobelova nagrada za književnost otišla u ruke velikog pesnika.

"Dilanova muzika mi je jako značila u mladosti jer je bio drugačiji od svih ostalih na sceni. Nikada ne bih pevala njegove pesme kao što je to on radio, ali on to radi maestralno. Kasnije sam saznala da je najobrađivaniji muzičar posle Bitlsa u istoriji", kazala je Bilja Krstić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: