"Iz Izraela s ljubavlju" u Mikser Hausu

Manifestacija "From Israel with love", na kojoj će biti predstavljena izraelska kultura, gastronomija i muzika biće održana 28. i 29. novembra u Mikser Hausu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2015.

11:34

Default images
Milena Ðorðeviæ i Dor Nevo

Manifestacija će biti realizovana u organizaciji Miksera i Ambasade Izraela u Beogradu, a uz podršku modnog studija "Klik". Posetioci će oba dana imati priliku da uživaju u jedinstvenoj fuziji izraelskih i balkanskih kulinarskih majstorija, vlasinka restorana "Smokvica" i vlasnika poznatog restorana Saro Bistro na Menhetnu Reema Hertsai Erana Elhalala.

Prvog dana manifestacije, osnivačica GeekChicTLV Centra za modno preduzetništvo u Izraelu Viktorija Kanar održaće prezentaciju o istoriji izraelske mode, nakon čega će uslediti i razgovori o modi na kojem će učestvovati modni dizajneri iz Izraela - Mihal Hidas, Liron Itzakov i Eva Al Kenereš i modni dizajneri iz Srbije.

Planirano je i otvaranje izložbe "Exchanged Glances", svojevrstan spoj radova osmišljenih kao zajednički serijal fotografija Milene Đorđević iz Srbije i Dora Neva iz Izraela, dok je večernji program rezervisan za koncert pionira orient metal zvuka - benda Orphaned Land, poznatih po tome što kroz svoju muziku šire jasne poruke ljubavi i tolerancije.

Drugog dana manifestacije publiku očekuje muzički matine uz muziku pijaniste Nenada Ivovića, koji je master studije završio u Tel Avivu, na prestižnoj muzičkoj školi Zubina Mehte.

Biće održan i koncert tria koji osvaja na prvo slušanje i svojim "vintage" stilom i prenosi harmoniju koja je Nju Orleans krasila 30-tih godina - The Hazelnuts. Uveče će biti održana modna revija na kojoj će biti predstavljeni modeli izraelskih modnih dizajnera koje će publika moći i da kupi na licu mesta. Planirano je da se manifestacija završi koncertom Mikser Big Band-a.

Ulaz na sve programe je besplatan, sem za koncert grupe Orphaned Land, čije su karte dostupne na prodajnim mestima Gigs Tix-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: