SANU bira nove članove 5. novembra

Srpska akademija nauka i umetnosti održaće 8. oktobra konferenciju svih članova na kojoj će biti predstavljeni kandidati za članstvo u SANU, o kojim će se glasati 5. novembra na izbornoj skupštini, rečeno je danas u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 04.09.2015.

21:20

Default images

Foto: Goran Necin / Flickr.com Akademik Marko Anđelković kazao je na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen plan rada od septembra do novembra ove godine, da će mediji o detaljima izbora biti obavešteni na posebnoj konferenciji u oktobru pre predstavljanja kandidat.

Na konferenciji je inače rečeno da će u naredna tri meseca u SANU i ogranku SANU u Novom Sadu biti održano 16 naučnih skupova, tri predavanja, devet predstavljanja knjiga, sedam izložbi u obe galerije i 19 koncerata.

Biće objavljeno devet novih izdanja, SANU će učestvovaće u noći istraživača, a imaće i dva bilateralna susreta sa akademijama iz regiona.

Među naučnim skupovima koji je akademik Anđelković izdvojio je skup "Vek i po Jovan Cvijića" na kom će biti razmotren njegov značaj za mnoge nauke kao i skup o pitanjima jezičkog planiranja.

Anđelković je na konferenciji pokazao i knjigu Hrišćansko nasleđe na Kosovu i Metohiji koja je urađena samo na engleskom jeziku čiji je cilj da se svetska javnost upozna sa tom tematikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: