Kultura

Utorak, 21.10.2014.

11:27

Reorganizacija depoa u Železničkom muzeju

U Železničkom muzeju u Beogradu u petak, 24.oktobra biće predstavljen reorganizovani depo ovog muzeja u okviru regionalnog projekta RE-ORG za muzeje Jugoistočne Evrope koji omogućava bolji pristup i uslove čuvanja muzejskih zbirki.

Izvor: Tanjug

Default images

Centralni institut za konzervaciju, ICCROM (Međunarodni centar za proučavanje konzervacije i restauracije kulturnih dobara) i RA ICOM SEE (Regionalna alijansa ICOM za Jugoistočnu Evropu) predstaviljanjem reorganizovanog depoa Železničkog muzeja u Beogradu obeležiće završetak regionalnog projekta za muzeje u regionu Jugoistočne Evrope za koji je depo Železničkog muzeja bio studija slučaja, saopštio je CIP.

Centralni institut za konzervaciju u Beogradu je 2013. godine prihvatio poziv ICCROM-a da organizuje regionalni program RE-ORG obuke za muzeje Jugoistočne Evrope, koji je započet radionicom u Beogradu. Program će se nastaviti i 2015. godine u 13 muzeja u 6 zemalja učesnica: Albaniji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji i Srbiji.

U okviru međunarodnog programa RE-ORG biće razvijen veći broj nacionalnih i regionalnih projekata sa ciljem da se obuče muzejski kadrovi, ojača svest o potrebi rešavanja pitanja dostupnosti nasleđa i zaštite zbirki u depoima.

Realizaciju prve faze RE-ORG programa su finansijski podržali ministarstvo kulture i informisanja, Fondacija Anenberg i ICOM (Međunarodni savet muzeja).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: