Salon arhitekture od 24. marta

Salon arhitekture, 33. po redu, pod sloganom “Znaci života: arhitektura oko nas...” odrzaće se u Muzeju primenjene umetnosti od 24. marta do 30. aprila.

Izvor:
Foto: www.mpu.rs/
Foto: www.mpu.rs/

Cilj ove popularne izložbe, jedne od bitnih kulturnih manifestacija Beograda, je da afirmiše kvalitetnu arhitekturu i arhitekte iz zemlje i inostranstva, najvljeno je iz Muzeja.

Atraktivnosti i aktuelnosti Salona doprineće specijalni gost Randić - Turato, arhitektonski tim iz Rijeke, a posetioce očekuje i dinamični prateći program koji sadrži seriju predavanja, prezentacija, manje tematske izlozbe, okrugli sto, simpozijum o memorijalnoj arhitekturi, studentske radionice...Među njima su atraktivni nastup Grupe Škart na otvaranju i tokom trajanja izlozbe, kada će predstaviti svoj rad"Klackalište", poligon neravnoteže sa kojim su predstavljali Srbiju na Bijenalu arhitekture u Veneciji 2010. godine.

U programu Salona se takođe izdvaja i gostujuća izlozba "Italijanska moderna arhitekture u Puli 1930-1940, priča o perifernom racionalizmu", kao i okrugli sto i studentska radionica Docomomo Srbija.

Žiri 33. Salona arhitekture u sastavu - Ljiljana Blagojević, Ana Džokić, Dejan Miletić, Jovan Sarić i Goran Vojvodić dodeliće, od radova koji su prosli selekciju, Grand Prix - Veliku nagradu Salona kao i ostale nagrade u kategorijama: arhitektura, urbanizam, enterijer, eksperiment-istraživanje, publikacije, gost.

Kustoskinja Salona i urednik kataloga je mr Ljiljana Miletić Abramović, kustoskinja Odseka za arhitekturu MPU.

Sve detaljnije informacije o programu 33. Salona arhitekture biće blagovremeno istaknute na sajtu Muzeja primenjene umetnosti www.mpu.rs.

Ostalo

Otvorena izložba o sefardskim Jevrejima

U Institutu Servantes večeras je otvorena izložba "Slike izgubljenog sveta. Život sefardskih Jevreja na Balkanu" koja prikazuje fotografije iz privatnih kolekcija sefardskih porodica na Balkanu iz prve polovine 20. veka.

Ostalo sreda 27.05. 22:14 Komentara: 3

60 godina rada baletskog kritičara Milice Zajcev

Ovogodišnji 19. Festival koreografskih minijatura koji će se održati od 5. do13. juna, Udruženje baletskih umetnika najaviće sutra u Narodnom pozorištu obeležavanjem 60 godina profesionalnog rada kritičarke, istoričarke i publiciste umetničke igre Milice Zajcev.

Ostalo sreda 27.05. 19:45 Komentara: 0

Festival srpskog filma u Vašingtonu

U organizaciji Kruga Orfelin, neprofitne organizacije za promociju srpske kulture i umetnosti u SAD, 28. i 31. maj 2015. godine u art bioskopu Avalon, Vašington održaće se festival srpskog savremenog kratkog i dokumentarnog filma.

Ostalo sreda 27.05. 16:08 Komentara: 1
strana 1 od 511 idi na stranu