Salon arhitekture od 24. marta

Salon arhitekture, 33. po redu, pod sloganom “Znaci života: arhitektura oko nas...” odrzaće se u Muzeju primenjene umetnosti od 24. marta do 30. aprila.

Izvor:
Podeli

Cilj ove popularne izložbe, jedne od bitnih kulturnih manifestacija Beograda, je da afirmiše kvalitetnu arhitekturu i arhitekte iz zemlje i inostranstva, najvljeno je iz Muzeja.

Atraktivnosti i aktuelnosti Salona doprineće specijalni gost Randić - Turato, arhitektonski tim iz Rijeke, a posetioce očekuje i dinamični prateći program koji sadrži seriju predavanja, prezentacija, manje tematske izlozbe, okrugli sto, simpozijum o memorijalnoj arhitekturi, studentske radionice...Među njima su atraktivni nastup Grupe Škart na otvaranju i tokom trajanja izlozbe, kada će predstaviti svoj rad"Klackalište", poligon neravnoteže sa kojim su predstavljali Srbiju na Bijenalu arhitekture u Veneciji 2010. godine.

U programu Salona se takođe izdvaja i gostujuća izlozba "Italijanska moderna arhitekture u Puli 1930-1940, priča o perifernom racionalizmu", kao i okrugli sto i studentska radionica Docomomo Srbija.

Žiri 33. Salona arhitekture u sastavu - Ljiljana Blagojević, Ana Džokić, Dejan Miletić, Jovan Sarić i Goran Vojvodić dodeliće, od radova koji su prosli selekciju, Grand Prix - Veliku nagradu Salona kao i ostale nagrade u kategorijama: arhitektura, urbanizam, enterijer, eksperiment-istraživanje, publikacije, gost.

Kustoskinja Salona i urednik kataloga je mr Ljiljana Miletić Abramović, kustoskinja Odseka za arhitekturu MPU.

Sve detaljnije informacije o programu 33. Salona arhitekture biće blagovremeno istaknute na sajtu Muzeja primenjene umetnosti www.mpu.rs.

Prati B92 na Viberu

Ostalo

Ilija, mladi talentovani Nišlija koji osvaja region

Nišlija Ilija Fonlamov Francisković imao je čast da njegova izložba “Milenijum” bude deo obeležavanja Dana državnosti Crne Gore i velikog jubileja 940 godina od krunisanja prvog kralja Duklje Mihaila. Ovaj talentovani mladić već ima značajnu umetničku karijeru, iako mu je tek 21 godina.

Ostalo utorak 25.07. 18:00 Komentara: 0

Oliver Stoun dolazi na Sarajevski festival

Sarajevo film festival će u programu "Posvećeno" ugostiti istaknutog reditelja Olivera Stouna, kojem će u okviru 23. izdanja SFF-a biti uručena nagrada Počasno srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

Ostalo ponedeljak 24.07. 11:57 Komentara: 0

Žikica Simić: Za Kostu...

Da ima neke pravde i smisla na ovoj planeti večeras bi Bob Dilan, Van Morison i Elvis Kostelo, negde u svetu, prekinuli svoje koncerte, rekli neku lep...u reč o našem Kosti, i otpevali pesmu za njega. Niko više nije voleo njihovu muziku nego naš Kosta, niko je nije bolje razumevao niti dublje preživljavao.

Ostalo ponedeljak 24.07. 09:18 Komentara: 9
strana 1 od 758 idi na stranu