Petak, 25.01.2013.

14:49

Bočeli u BG-u sa novim pesmama

Na koncertu koji će u u Kombank Areni u Beogradu održati 10. maja, slavni italijanski tenor Andrea Bočeli predstaviće nove numere sa svog albuma "Pasione".

Izvor: Tanjug

Default images

Album donosi kolekciju mediteranskih ljubavnih pesama, duete sa Dženifer Lopez i Neli Furtado, kao i obradu legendarne numere ''La Vie En Rose“ Edit Pjaf, saopšteno je iz Kombank Arene.

Bočeli na ovom albumu ponovo je sarađivao sa višestrukim Gremijem nagrađenim producentom Dejvidom Fosterom, koji je producirao njegov album iz 2006. godine ''Amore“, prodatog u 4,2 miliona primeraka.

''Pssione“ se može nazvati drugim delom albuma ''Amore“ i uključuje nekoliko popularnih klasika kao što su ''Love Me Tender“, ''Girl From Ipanema“ i ''Sar Settembre“. Dženifer Lopez se Bočeliju pridružuje u pesmi ''Quizás Quizás Quizás“, a Neli Furtado u pesmi ''Corcovado“.

"Na albumu Bočeli peva na šest jezika svojim nepogrešivim glasom, a kombinacija kubanskih, brazilskih i portugalskih ritmova kao i simfonijskim orkestrom čini zvuk novog Bočelijevog albuma senzualnim i zavodljivim", piše u najavi koncerta.

Na koncertu u KOmbank Areni Bočeliju će se pridružiti Paola Sangvineti, lirski sopran koja sarađuje sa njim još od 1997. godine. Sangvineti ima istaknutu solističku karijeru koju čine glavne uloge u mnogim operama kao što su ''Toska“, ''Boemi“, ''Travijata“, ''Figarova ženidba“...

Bočelija će na sceni pratiti simfonijski orkestar sa preko 60 članova kao i hor od 100 članova iz naše zemlje uz dirigentsku palicu Marčela Rote iz Italije. Rota je jedan od najpoznatijih italijanskih dirigenata, nastupao je sa najboljim orkestrima na svetu kao što su Kraljevski simfonijski orkestar, Moskovski simfonijski orkestar, orkestar ''Arturo Toskanini” iz Parme i drugi kao i sa slavnim izvođačima među kojima su Mrstislav Rostropovič, Žan Pjer Rampal, Renato Bruson, Kiri Te Kanava...

Simfonijski orkestar i hor iz Srbije koji će nastupati sa Bočelijem, odabraće lično dirigent Rota. Ulaznice za koncert ovog slavnog italijanskog tenora u prodaji su po cenama od - 4.500, 5.500, 5.900, 6.500, 7.900, 8.900, 9.500, 15.000 i 20.000 dinara na svim ovlašćenim prodajnim mestima CS Eventim kao i na blagajnama: Kombank arene, Bilet centra Beograd, Doma omladine i Ušće šoping centra. Onlajn prodaja i rezervacije ulaznica na www.kombankarena.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: