Igor Bojović selektor Pozorja

Dramski pisac iz Beograda Igor Bojović imenovan je za selektora 58. Sterijinog pozorja, u konkurenciji Festivala nacionalne drame i pozorišta.

Izvor: B92

Utorak, 04.09.2012.

19:34

Default images

Njegovi pomoćnici biće Milivoje Mlađenović i Miroslav Miki Radonjić, navodi se u saopštenju za javnost iz Sterijinog pozorja.

Obaveza selektora je da odabere od sedam do devet predstava u takmičarskoj konkurenciji, kao i predstave u međunarodnoj selekciji "Krugovi", piše u saopštenju.

Selekcioni postupak će trajati do 15. marta naredne godine, a festival će tradicionalno biti održan od 26. maja do 3. juna.

Igor Bojović je završio Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu (1995) i Internacionalnu školu za dramske pisce Kraljevskog dvorskog pozorišta iz Londona (1997).

Radio je kao direktor drame i dramaturg Crnogorskog narodnog pozorišta u Podgorici, a od 1998. do 2012. godine je upravnik Pozorišta lutaka "Pinokio" u Zemunu.

Autor je većeg broja dramskih tekstova, a pored francuskog, drame su mu prevedene i na bugarski, makedonski, italijanski, engleski i ruski jezik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: