Gimaraeš podržao "Beograd 2020"

Član borda Fondacije "Gimaraeš - Evropska prestonica kulture 2012" Paolo Kruz podržao je nastojanje Beograda da se kandiduje za tu titulu 2020. godine, saopšteno je iz gradske uprave.

Izvor: B92

Utorak, 19.06.2012.

10:59

Default images

Sa Kruzom i izvršnim direktorom te fondacije Ruijem Katarinom danas su se sastali član Odbora "Beograd 2020" Danko Runić i direktorka Ustanove kulture "Parobrod" Milena Rajković, koji sa 25 mladih ljudi, odabranih na javnom konkursu, borave u studijskoj poseti ovogodišnjoj Evropskoj prestonici kulture.

Kruz je na sastanku istakao važnost uključivanja institucija kulture, udruženja, nezavisne umetničke scene, a posebno mladih ljudi u pripremne faze ovog projekta.

Runić je istakao da iskustva Gimaraeša mogu biti od izuzetnog značaja za Beograd i njegove napore da postane Evropska prestonica kulture 2020. godine, a pogotovo programi kroz koje se na inovativan i interaktivan način posetiocima kulturnih sadržaja približava nacionalno istorijsko nasleđe.

"Sve aktivnosti vešto su usklađene sa tendencijama u savremenoj umetnosti, pa tako ponuda u Gimaraešu uključuje programe iz svih oblasti umetnosti i kulture koji su realizovani na visokom profesionalnom nivou" izjavio je Runić.

Rajković je ocenila da je susret sa predstavnicima Fondacije "Gimareš 2012" i prezentacija velikog kulturnog projekta u trenutku kada se on realizuje od neprocenjivog značaja za sve koji radom i aktivnostima svakodnevno nastoje da unaprede kulturni život Beograda.

Poseta Gimaraešu se realizuje u okviru projekta "Portugal i ja" u organizaciji Gradske opštine Stari grad, njene Kancelarije za mlade i Ustanove kulture "Parobrod".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: