Koop Island na Dunavu

U petak 1. juna u sklopu Refract festivala, a kao najava Nordijskog leta, na rukometnom igralištu u okviru SC "25. maj", biće održan koncert švedskog sastava Koop.

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2007.

12:53

Default images

Prvog dana juna, na samoj obali Dunava, od 21 čas počeće šestočasovno putovanje kroz razne vidove jazz muzike (u najširem smislu tog termina), a za koje će biti zadužena probrana ekipa iz raznih zemalja: Petar Rudić oktet (Beograd), Vuneny (Mostar), Naked (Beograd), Foltin (Skopje), Just Banks (Linz/Beč), Acid Buzz (Linz) i sastav koji dolazi sa vrha Evrope – Koop (Stokholm).

Prvi album sastava "Koop" pod nazivom "Waltz for Koop" ugledao je svetlost dana pre četiri godine.

Od tada pa do danas ovo izdanje prodato je u preko 160.000 primeraka širom sveta.

Nakon objavljivanja usledile su tri svetske turneje, nastupi na velikim festivalima, stotine remiksa koji su uradili drugi poznati muzičari i producenti, da bi konačno članovi benda Magnus Zingmark i Oscar Simonsson u svom rodnom Stokholmu otpočeli rad na drugom izdanju "Koop Islands" koje se pojavilo krajem 2006.


Muzika sastava Koop donosi najnežnije melodije, a u procesu stvaranja pesama, Koop se vode sopstvenim pravilom da je u eri post-semplovanja sve moguće i da oni lično smatraju da je katkad jedini pravi put napred, moguć samo kroz muzičko putovanje u što dalju prošlost.

Tako se Koop u svom izrazu  vraćaju čak do swing muzike 30tih, do zaboravljenih egzotičnih orkestara i zabavljaća sa jahti koje su krstarile do Jamajke kasnih 40tih, švedskih jazz ikona 60tih i 70tih godina XX veka (kao što je recimo Jan Johanson).

Koop će u Beogradu nastupiti u koncertnoj tj. “live” verziji, koju na sceni čini 9 muzičara, uključujući prelepe vokale (Yukimi Nagano, i Earl Zinger tj. ex-Galiano frontmen Rob Gallagher), duvačka sekcija, elektronika i naravno stilski više nego prijatna pojava za oko, sa sve haljinama i odelima 30tih godina XX veka.

Ulaznice se mogu kupiti preko Bilet servisa i Tiketlajna, a cena u pretprodaji je 600 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: