Kultura

Utorak, 19.10.2010.

18:16

Barak Obama u seriji "MythBusters"

Američki predsednik Barak Obama je najavio da će se pojaviti u popularnoj TV seriji "Razotkrivači mitova" (MythBusters), koja se emituje na Discovery kanalu i koja se bavi velikim naučnim kontroverzama.

Izvor: Tanjug

Default images

Obamino pojavljivanje u seriji je deo nastojanja Bele kuće da podstakne interesovanje za nauku, matematiku i inženjerstvo nakon što je nekoliko američkih stručnjaka upozorilo da bi slabo interesovanje studenata za ove predmete moglo da ima negativne posledice za razvoj domaće privrede.

Kako prenosi BBC, epizoda u kojoj se pojavljuje Obama biće emitovana 8. decembra na Discovery kanalu.

U njoj će biti reči o tome da li je veliki grčki matematičar i fizičar Arhimed zaista mogao da zapali celokupnu rimsku flotu koristeći isključivo ogledala i sunčeve zrake.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

17 h

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Podeli: