Petak, 01.04.2022.

07:45

Amerikanci su bili u pravu, Francuzi su pogrešili

Šef francuske vojne obaveštajne službe general Erik Vido podneo je ostavku, između ostalog i zbog loše procene uoči rata u Ukrajini, javlja CNN.

Izvor: Tanjug

Amerikanci su bili u pravu, Francuzi su pogrešili
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Dobro upućen vojni izvor je za tu američku medijsku kuću rekao i da Ukrajina nije "jedini razlog" odlaska Vidoa, ali da se iza te odluke nalazi i "interna reorganizacija direktorata vojne obevaštajne agencije".

Na pitanje šta nije bilo u redu sa procenom Vidoa o situaciji oko Ukrajine, izvor upućuje na izjavu načelnika generalštaba Tjera Burhara za francuski "Mond" početkom marta, koji je priznao nedostatke u proceni situacije francuskih obaveštajaca na terenu.

"Amerikanci su rekli da će Rusi izvršiti invaziju i bili su u pravu", rekao je Burhar i dodao da su francuski obaveštajci tvrdili da bi invazija na Ukrajinu imala ogromnu cenu i da Rusi imaju druge opcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: