Petak, 26.11.2021.

10:42

Branislav Lečić posle odluke kolega o povlačenju sa festivala: "Lov na veštice"

Izvor: B92, TV Prva

Branislav Lečić posle odluke kolega o povlačenju sa festivala:

Sve predstave koje su bile deo programa 38. po redu Pozorišnih susreta u Brčkom povukle su se iz takmičarskog dela zbog zato što je Branislav Lečić član žirija festivala.

"Moja sudbina u pozorištu je ugrožena. Ja sam ugrožen, i na medijima, i na mom poslu, i na fakultetu", rekao je Branislav Lečić za TV Prva.

On je dodao da se nikada nije postavilo pitanje da li će izaći iz žirija jer je festival u Brčkom završen sinoć prikazivanjem predstave "Derviš i smrt", a žiri je odradio svoj posao.

"Počinje da se napada i posao koji radim. Obavlja se progon sličan srednjovekovnom lovu na veštice", dodao je glumac.

"Za ovo što mi se desilo u životu nisam kriv. Za optužbe sam dokazano nevin. Nemam veze sa pričom koju je Danijela Štajnfeld izmislila. Nevin sam i sada trpim progon. Prvo kampanja, pa linč, za vreme Tužilaštva, a nastavlja se i posle zakonske odluke", zaključuje Lečić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: