Petak, 13.11.2020.

09:20

Ubijen jedan od lidera Al Kaide

Francuske snage ubile su vojnog lidera severnoafričkog krila Al Kaide tokom operacije u severnom delu Malija, saopštila je ministarka odbrane Florens Parli.

Izvor: Tanjug

Ubijen jedan od lidera Al Kaide
Ilustracija: Depositphotos/ stuartmiles

Bivši pukovnik vojske Malija Bah ag Musa, poznat i kao Bamusa Diara, ubijen u četvrtak u operaciji francuskih snaga, preneo je Rojters.

Ključna figura u pokretu džihadista u Sahelu smatra se odgovornim za nekoliko napada na međunarodne snage i snage Malija, navodi se u saopštenju francuske ministrake odbrane Florens Parli.

Bah ag Musa bio je desna ruka lidera najpoznatije džihadske grupe u Maliju JNIM (Jama`at Nusrat al-Islam val-Muslimin), koja je redovno vršila napade na vojnike i civile u Maliju i Burkini Faso.

Potez Francuske usledio je nakon niza operacija u toku prethodnih nekoliko nedelja u kojima su trupe iz ove zemlje ubile na desetine islamista.

Francuska ima više od 5.100 vojnika raspoređenih širom regiona, a u velikom broju u Maliju, gde sprovodi akcije protiv militanata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: