Četvrtak, 07.05.2020.

17:14

Avganistan: Pronađena tela još 12 migranata koji su bačeni u reku

Avganistanske vlasti saopštile su da su ovog meseca izvadile još 12 tela migranata koje su, kako se navodi, iranski graničari bacili u reku.

Izvor: Tanjug

Avganistan: Pronađena tela još 12 migranata koji su bačeni u reku

Graničari su to uradili kako bi ih zaustavili da ne uđu u zemlju. Iran je već odbacio optužbe, preneo je Rojters.

Broj poginulih tako se povećao na 17, a slučaj je pokrenuo diplomatsku krizu između susednih zemalja koje dele trgovinske, ekonomske i kulturne veze.

Avganistanski zvaničnici i preživeli sada navode da su grupu od oko 50 ljudi iz avganistanske provincije Herat, koja je pokušala da uđe u Iran, priveli iranski graničari i kasnije bacili u reku Harirud, koja povezuje Iran, Avganistan i Turkmenistan.

"Pedeset Avganistanaca je bačeno u reku. Sedamnaest tela je do sada pronađeno", izjavio je danas Abdul Gani Nuri, guverner distrikta Gurlan u Heratu, gde se incident dogodio.

Dan nakon incidenta portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova Sejed Abas Musavi naveo je u saopštenju da se incident dogodio na avganistanskom tlu.

Iran navodi da je oko 2,5 miliona avganistanskih migranata, i legalnih i nelegalnih, ušlo u Iran, uglavnom sa zapadne strane iz pokrajine Herat, u potrazi za boljim životom bežeći iz ratom razorenog Avganistana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: