Ponedeljak, 01.10.2018.

20:36

Ambasador J. Koreje u Moskvi: Nastavljamo saradnju s RUS

Južna Koreja nastaviće da sarađuje sa Rusijom u pravcu denuklearizacije Korejskog poluostrva, izjavio je južnokorejski ambasador u Moskvi U Jung Gin.

Izvor: Tanjug

Ambasador J. Koreje u Moskvi: Nastavljamo saradnju s RUS

"Želim da se zahvalim Rusiji na aktivnoj podršci i saradnji. Nastavićemo blisku saradnju sa njom da bismo postigli potpunu denuklearizaciju i uspostavili mir na Korejskom poluostrvu", kazao je ambasador Južne Koreje na prijemu povodom Dana osnivanja nacije, prenosi Tass.

On je tom prilikom kazao i da se Južna Koreja nada uzvratnoj poseti ruskog predsednika Vladimira Putina, nakon što je južnokorejski predsednik Mun Džae In posetio Rusiju u junu.

Kako je Rojters prethodno preneo, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je danas na razgovor ambasadora Južne Koreje u Moskvi uz zahtev da Seul dozvoli ruskom brodu da napusti južnokorejsku luku Busan.

"Brod 'Sevastopolj' ilegalno je zadržan u luci", saopštilo je to ministarstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: