Sreda, 23.05.2018.

00:12

Danas izricanje prve presude za Nikolu Gruevskog

U krivičnom sudu u Skoplju za danas je zakazano izricanje presude bivšem premijeru Makedonije Nikoli Gruevskom.

Izvor: Beta

Danas izricanje prve presude za Nikolu Gruevskog
Foto: Gettyimages

Reč je o slučaju u kojem je optužen za podsticanje nezakonite nabavke luksuznog mercedesa.

To je jedan od pet slučajeva koje Specijalno tužilaštvo za prisluškivanje vodi protiv Gruevskog pred Osnovnim sudom "Skoplje 1" za kriminal, korupciju, nameštanje izbora i političko nasilje u vreme dok je bio premijer, od 2006. do 2016.

Na suđenju za nabavku blindiranog mercedesa, vrednog oko 600.000 evra, Specijalno tužilaštvo je za Gruevskog zatražilo zatvorsku kaznu. Zakon, za to krvično delo za koje je optužen propisuje kaznu od jedne do tri godine.

Pored bivšeg premiijera u tom slučaju nazvanom "Tenk", optužen je i bivši pomoćnik ministra policije Đoko Popovski, koji je danas u drugom slučaju osuđen na devet godina zatvora zbog nezakonite nabavke 300 policijskih vozila.

Za učestvovanje u nezakonitoj nabavci mercedesa, po želji Gruevskog, optužnicom je obuhvaćena i bivša ministarka policije Gordana Jankulovska, ali je suđenje za nju razdvojeno zbog toga što, kako je objašnjeno, ima "rizičnu trudnoću".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: