Ministar potvrdio: U hapšenju Đurića učestvovali i Srbi

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Fljamur Sefaj izjavio je da su u akciji Marka Đurića učestvovali i pripadnici policije iz srpske zajednice.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.03.2018.

23:19

Ministar potvrdio: U hapšenju Đurića učestvovali i Srbi
Foto: Tanjug, AP

U interviju za prištinsku kablovsku televiziju T7 Sefaj je na pitanje dali su u hapšenju učestvovali i Srbi iz kosovske policije, rekao da "su policajci iz redova srpske zajednice sigurno deo operacije", potvrđujući da je to bio slučaj i danas.

On je rekao da se može dogoditi da policijaci Srbi ponekad mogu imati stavove koji se ne poklapaju sa stavovima Pristine, ali da je policija Kosova "dobro organizovana i svi njeni pripadnici su deo operacija".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nešto ranije nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da će svi koji su učestvovali u otmici Marka Đurića odgovarati pred srpskim pravosudnim organima. Predsednik Srbije je naveo da su među njima i dva lica srpske nacionalnosti.

Podsećamo, Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, uhapšen je nešto posle 17 časova u Kosovskoj Mitrovici, potom su ga sproveli u Prištinu, a nakon toga je preko Merdara odveden u centralnu Srbiju.

Pripadnici kosovske policije naoružani dugim cevima bacili su šok bombe ispred Mitrovačkog dvora u pokušaju da rasteraju Srbe koji im nisu dozvolili da uđu u prostoriju u kojoj je bio zakazan okrugli sto u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu.

Kako javlja reporter agencije Beta, prilikom upada policije u prostorije Mitrovačkog dvora, čuli su se pucnji, lomljava stakla i uzvici na albanskom jeziku. Suzavac je bačen i u salu Mitrovačkog dvora, gde su bili okupljeni politički predstavnici Srba na Kosovu i Metohiji.

Opširnije - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: