Bivši šef CIA: Putin možda ima nešto o Trampu

Bivši direktor CIA-e Džon Brenan smatra da Rusija verovatno ima "nešto inkriminišuće" o Trampu, što objašnjava njegov neobično mlak stav prema Putinu.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.03.2018.

08:26

Bivši šef CIA: Putin možda ima nešto o Trampu
Foto: Getty Images

"Kažem da možda Rusi ima nešto i da je zato Tramp zabrinut", rekao je Brenan TV mreži MSNBC’s u emisiji "Morning Dćo". " Gospodin Tramp zna najbolje od svih da li ili Rusi imaju nešto o njemu", dodao je on.

Brenan je bio na čelu CIA za vreme drugog mandata bivšeg američkog predsednika Baraka Obame, kada je američka obaveštajna služba obelodanila dokumente u kojima se tvrdi da je ruski predsednik Vladimir Putin uticao na predsedničke izbore u SAD u, u cilju pobede Donalda Trampa.

Podsetimo, Trampa je domaća javnost kritikovala što je čestitao Putinu na reizboru za predsednika Rusije, u trenutku kada se u Americi vodi više istraga o umešanosti Rusije u njegovu pobedu i vezama Trampovog oizbornog štaba sa zvaničnom Moskvom.

Tramp se branio rečima da je i njegov prethodnik, Barak Obama, čestitao Putinu kada je pobedio na prethodnim izborima.

Međutim, Brenan je rekao da je veoma teško objasniti Trampove poteze kada je reč o Putinu. "Zato može da se spekuliše da tu ima nešto".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: