"Nadrilekari, magovi – trgovački putnici šarene laže"VIDEO

Beli i crni magovi, tarot tumači, iscelitelji, spadaju u grupu zanimanja koja su ne tako davno zabranjena na televizijama u Srbiji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.02.2018.

19:26

Screenshot/Prva

To ne znači da ih nema i da gostovanja na nacionalnoj frekvenciji ne koriste za svoju promociju. U poslednje dve nedelje uhapšen je tzv. beli mag Drago Mitrović, a policija i tužilaštvo proveravaju rad samozvanog iscelitelja Alena Azarića.

Radom Alena Azarića, koji se predstavlja kao doktor koji leči najteže bolesti bavi se i Osnovno javno tužilaštvo. Na televiziji, izjavio je da od najtežih bolesti leči 53 hiljade ljudi. Azarića smo pozvali za komentar, ali se na njegov telefon javila druga osoba.

Setimo se devedesetih. Vidovite Zorke, koja je zbog prevare bila u zatvoru, kao i Balkanske proročice Kleopatre. Psiholog Žarko Trebješanin objašnjava da kada nema leka, ljudi su spremni na sve.

"U suštini, oni su kao neki trgovački putnici, koji u stvari, u velikoj meri prodaju ljudima šarenu lažu. Vi možete nekom dani najobičniju pilulu koja je potpuno neutralna, ali ako mu kažete da će mu od toga biti bolje, zaista može pod uticajem autosugestije da im bude bolje", objašnjava psiholog.

Kazna za nadrilekarstvo je od 3 meseca do tri godine zatvora. Pitanje koje je i dalje bez odgovora je zbog čega se takvi slučajeve češće ne sankcionišu, već samo kada sve ode predaleko.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: