"Lista SNS za BG u ponedeljak, a na njoj poznati"

Funkcioner SNS Milenko Jovanov kaže da će u ponedeljak naprednjaci usvojiti listu za beogradske izbore i da će na njoj biti poznatih javnih ličnosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.01.2018.

10:39

"Stalno se predstavlja da je intelektualna elita na drugoj strani, protiv nas, pokazaćemo da to nije tako. U ponedeljak imamo sednicu na kojoj ćemo usvojiti listu na kojoj će biti pojedinci, poznati Beogra]ani, koji su sve ostvarili u svojim karijerama", rekao je Jovanov za TV Pink.

On je dodao da će čim budu raspisali izbori SNS objaviti listu, da će na njoj biti i aktuelni gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ali da neće biti prvi na listi.

Pred Beograđane će, kako kaže, naprednjaci izaći sa rezultatima koje je ostvarila gradska vlast predvođena Sinišom Malim, a to je da je dug grada koji je, kako kaže, ostavio Dragan Đilas od 1,2 milijarde evra saniran, grad postavljen na noge i nikada nije bilo više gradilišta.

Dodaje da je gradska uprava podjednako brinula o svim opštinama i o podavalskim selima i centri grada, a ne kao njihovi prethodnici samo o dve centralne gradske opštine.

"Naš posao je da zaštitimo Beograd od novog propadanja, novog zaduživanja", reako je Jovanov i dodao da su lokalni izbori u pet opština u Srbiji pokazali kako opozicija funkcioniše "tamo gde nema para u budžetima oni se ne kandiduju".

Martinović: Nosilac liste biće poznat 15. januara

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović izjavio je da će nosilac liste SNS za predstojeće beogradske izbore biti poznat posle sednice Predsedništva stranke.

Sednica je zakazana za ponedeljak, 15. januar.

Martinović je za Radio-televiziju Vojvodine rekao da će lista SNS-a za izbore u Beogradu biti "najbolja moguća jer će se na njoj naći do sada najviše poznatih ličnosti iz sveta nauke, umetnosti, sporta".

Komentarišući izjavu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija koji je izrazio bojazan da politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića vodi "izdaji Kosova i Srbije", Martinović je ocenio da je reč o "krajnje nepromišljenoj, ne-duhovnoj, dnevno-političkoj izjavi" kojom se Amfilohije svrstao u političke protivnike Aleksandra Vučića, Vlade Srbije i SNS-a.

"Amfilohija je na najbolji mogući način demantovao patrijarh Irinej koji je kazao da se Vučić lavovski bori za srpski narod i Kosovo i Metohiju. Demantovao ga je i srpski narod koji je prošle godine na izborima za parlament Kosova izabrao kandidate Srpske liste za svih deset rezervisanih skupštinskih mesta", kazao je Martinović.

Upitan da li će Skupština Srbije raditi do održavanja beogradskih izbora, šef poslanika SNS-a je kazao da je 29. decembra završeno redovno jesenje zasedanje a da po Ustavu prvog radnog dana u martu počinje redovno prolećnje zasedanje.

"Videćemo u međuvremenu da li će Vlada Srbije ili potreban broj poslanika tražiti vanrednu sednicu", rekao je Martinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: