Orić o Mladiću: Nije imao petlju da se izvini majkama Srba

Nekadašnji optuženik za ratne zločine nad Srbima, bivši komandant tzv. Armije BiH u Srebrenici Naser Orić rekao je da sud rekao svoje u slučaju Ratka Mladića.

Izvor: B92

Sreda, 22.11.2017.

12:34

Orić o Mladiću: Nije imao petlju da se izvini majkama Srba
Foto: YouTube Screenshot

On je za Dnevni avaz rekao da "vojskovođa mora da odgovara i pred svojim narodom, jer je odgovoran za smrt vojnika Vojske Republike Srpske koje je lično odveo u smrt".

Dodao je i da se presude Haškog tribunala moraju poštovati i da ih ne treba komentarisati, ali da dela Mladića najbolje govore o njemu.

"On srpskim majkama nikada nije imao petlju da kaže da je njihove sinove lično odvodio u smrt i da je poražen na bojnom polju. Zato se odlučio za ubistva zarobljenika i civila. Šta da mu poručim, da poživi što duže u zdravlju, to je sve", rekao je Orić.

Podsetimo, Orić je bio optužen za neljudsko ponašanje prema 11 i ubistava sedmoro Srba 1992. i 1993. godine u Srebrenici.

Jedinice pod njegovom komandom su bile optužene da su napale 50 srpskih sela i da su proterale njihove stanovnike.

Osuđen je na dve godine zatvora 2006. godine i našao se odmah na slobodi, pošto je u pritvoru proveo više od tri godine. Posle žalbe, 2008. godine je pravosnažno oslobođen krivice za zločine nad Srbima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: