"Odluka Tužilaštva o napadu na novinare je sramna"

NUNS i NDNV ocenili su da je odluka Tužilaštva u Beogradu o odbacivanju krivične prijave za napad na novinare tokom inauguracije Aleksandra Vučića sramna.

Izvor: B92

Petak, 17.11.2017.

16:50

Ilustracija: Thinkstock

Oni su naveli i da takva odluka predstavlja dokaz da pravosudni sistem u Srbiji ne radi u skladu s pravom i pravdom, već isključivo u interesu vlasti i vladajućih stranaka.

Dva udruženja ocenila su da obrazloženje odluke predstavlja "poseban cinizam i zamagljivanje više nego evidentnih činjenica koje su građani Srbije imali priliku da vide u medijima na fotografijama koje su prikazali nasilje aktivista Srpske napredne stranke nad novinarima" tokom polaganja zakletve predsednika pred Skupštinom Srbije 31. maja 2017. godine.

NUNS i NDNV naveli su da će posle ove odluke razmotriti svoj status u stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara, koju čine predstavnici Republičkog javnog tužilaštva, Ministarstva unutrašnjih poslova i novinarskih i medijskih udruženja, "pošto se ozbiljno postavlja pitanje smisla njegovog postojanja s obzirom na poražavajuće rezultate nadležnih državnih organa u zaštiti bezbednosti novinara".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: