Ministar ne otkriva hoće li biti poternice za Todorićem

Hrvatski ministar policije Davor Božinović ni danas nije želeo da kaže hoće li i kada biti raspisana poternica za osnivačem Agrokora Ivicom Todorićem.

Izvor: B92

Subota, 21.10.2017.

14:27

Ministar ne otkriva hoće li biti poternice za Todorićem
Foto: GettyImages

"Sve što se radi, radi se u skladu s domaćim i evropskim zakonodavstvom. Tu nema nikakvih dilema", rekao je Božinović novinarima u Zagrebu upitan ima li problema s izručenjem Todorića, koji nije dostupan hrvatskom pravosuđu i koji se, prema nezvaničnim informacijama hrvatskih medija, nalazi u Londonu.

On nije želeo da odgovori na pitanja novinara gde se nalazi Ivica Todorić, niti kada bi se moglo očekivati raspisivanje poternice budući da mu je istražni sudija pre tri dana odredio istražni zatvor. Ministar je rekao da je to posao policije koja od početka ima kvalitetnu saradnju s tužilaštvom i sudskim telima, ali i kroz međunarodnu saradnju s policijama drugih država.

Istražni sudiji zagrebačkog Županijskog suda odredio je u sredu istražni zatvor Ivici Todoriću, dok je ostalim osumnjičenima, među kojima su i Todorićevi sinovi Ante i Ivan, omogućio da se brane sa slobode.

Uz Ivicu Todorića istražiteljima je nedostupan i njegov mlađi sin Ivan Todorić, dok se stariji Ante u petak vratio iz Londona i pred istražiteljima odbacio sumnje da je zajedno s ostalim osumnjičenima svom ocu omogućio pribavljanje više od 1,4 milijarde kuna nelegalne dobiti. Ante Todorić nije želeo da odgovori na pitanje novinara gde mu se nalazi otac i hoće li se vratiti u Hrvatsku.

Istragom u slučaju Agrokor obuhvaćeno je ukupno 15 osoba, uglavnom bivših članova upravnog ili nadzornog odbora koncerna, kao i dvoje zaposlenih u revizorskoj kući Baker Tilly, koja je radila revizorske izveštaje za Agrokor.

Osnivač koncerna Agrokor Ivica Todorić poručio je u ponedeljak kada je počela akcija u slučaju Agrokor putem svog bloga da će biti dostupan hrvatskim pravnim institucijama i ocenio da se protiv njega vodi politički proces.

Vanredni poverenik za Agrokor Ante Ramljak podneo je ranije krivične prijave protiv odgovornih u posrnulom koncernu zbog toga što su tokom revizije finansijskog izveštaja uočene računovodstvene nepravilnosti. Revidirani finansijski izveštaj za Agrokor Grupu i Agrokor d. d. pokazao je da se prethodnih godina prikazivala dobit, a da je kompanija bila milijarde u gubitku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: