Sreda, 18.10.2017.

09:29

Slučaj "Agrokor": Tužilaštvo traži pritvor za sve

Državno tužilašvo Hrvstake saopštilo da je za svih 15 osumnjičenih u slučaju "Agrokor" zatražilo pritvor.

Izvor: Tanjug

Slučaj
Tanjug-Hina

Dvanestoro privedenih biće danas u podne izvedeni pred sudiju Županskog suda, prenela je HINA.

Zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo je na svom portalu objavilo da je odluku o pritvoru donelo nakon ispitivanja privedenih istražnom zatvoru.

Prema tom saopštenju troje je nedostupno javnosti, a reč je o osnivaču koncerna Ivici Todorićui njegovim sinovima Anti i Ivanu, čiji advokati tvrde da oni nisu u bekstvu i da će se na poziv pravosudnih institucija vratiti u Hrvatsku.

Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju "Agrokor" su osumnjičeni i u ponedeljak uhapšelji Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u "Agrokoru", dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorske izveštaje za "Agrokor".

Svi su osumnjičeni za više krivičnih dela počinjenih u privredi i delima falsifikovanja, odnosno zloupotre poslovanja i nezakonito vođenje knjiga.

Državno tužilaštvo Todorića sumnjiči za pribavljanje protivpravne imovinske koristi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: