Cucić: U školama širom Srbije 400 dece migranata

Komesar za izbeglice Vladimir Cucić rekao je da su deca migranti uključena u sistem obrazovanja u Srbiji i da je njih 400 krenulo u škole širom Srbije.

Izvor: B92

Nedelja, 24.09.2017.

12:24

Cucić: U školama širom Srbije 400 dece migranata
Foto: Tanjug/AP

Cucić je u Dnevniku RTS-a rekao da su deca migranti uglavnom dobro primljena.

"Ako vas neko zaplaši da će doći dete koje nije pregledano, i vi ćete da se uplašite. Kada su ljudi videli da su to najpedatnija deca i da nema mesta brizi, i oni su promenili svoje mišljenje. Tako da su deca krenula u školu, doduše sa manjim brojem nego što smo ocekivali. U školu je krenulo 400 dece, a imamo ih trenutno u Srbiji oko 600", objašnjava komesar za izbeglice.

Prema njegovim rečima, deca migranti su uglavnom svuda dobro primljena.

"Imamo problem u Somboru zbog meni neshvatljive netoleratnosti. Ali smo tamo rešili problem tako što deca pohadaju nastavu u okviru našeg centra u Somboru. Deca kod nas u centru rade domace zadatke, mi smo im produženi boravak", navodi Cucić.

On ističe da je Ministarstvo prosvete uradilo dobar posao.

"Kolege iz Ministarstva su sjajno uradile posao. Sve ono što je obavezno za našu decu, kada je rec o obrazovanju, obavezno je i za decu migranata", naveo je komesar za izbeglice.

Prema njegovim rečima, u Srbiji se trenutno nalazi oko 4.200 migranata. On kaže da su migracije ušle u običajene tokove, ali da pratimo ponašanje susednih zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: