Sreda, 20.09.2017.

09:15

Požari u Toplici, vatra stigla i do objekta sa izbeglicama

Na teritoriji Topličkog okruga u utorak uveče su izbila su dva požara, piše portal prokupljenadlanu.rs.

Izvor: prokupljenadlanu.rs

Požari u Toplici, vatra stigla i do objekta sa izbeglicama
Ilustracija: Thinkstock

Kako se navodi, jedan požar je izbio na području Opštine Žitorađa, drugi na samoj administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom, u kuršumlijskom planinskom selu Dabinovac.

Sve vatrogasne ekipe su bile angažovane na gašenju, a vetar koji duva otežavao je intervenciju.

U Žitorađi gori prostor između sela Kare, Dubovo i Konjarnik, a vatra, koja je u početku bila manjeg obima, sada se proširila. Došla je do objekta u kojem su smeštene izbeglice, kako tvrde meštani sela.

U selu Dabinovac, požar je došao sa kosovske strane, jer je prvo izbio u susednoj podujevskoj opštini. Reč je o teško prohodnom planinskom kraju, a od nedelje ovo je treći požar na ovom potezu. Prethodno su više sela bila zahvaćena .

Kolika je površina zahvaćena u oba znaće se kasnije, kao i šteta koja je načinjena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: