Sreda, 23.08.2017.

11:28

PSG: Politika konflikta pogoršala i odnos sa Skopljem

Pokret slobodnih građana saopštio da je "politika pretećeg konflikta koju vodi Aleksandar Vučić" uspela da pogorša odnose i sa Skopljem.

Izvor: Beta

PSG: Politika konflikta pogoršala i odnos sa Skopljem
Foto: PSG

Dodaje se da Pokret slobodnih građana (PSG) sa velikom zabrinutošću gleda na novu fazu Vučićeve politike pretećeg konflikta i pogoršanja odnosa sa susednim zemljama s kojima Srbija nikada nije imala ozbiljnih nesuglasica.

"Ipak, politika pretećeg konflikta koju vodi Aleksandar Vučić, da bi nas istovremeno 'spašavao od njega' i tako bio navodni faktor stabilnosti, uspela je da pogorša odnose i sa Skopljem", saopštio je PSG.

Taj pokret je ocenio da odnosi Srbije sa susedima nisu bili nestabilniji ako se izuzme period ratova devedesetih.

"Istovremeno, Vučićevi odnosi sa autokratama širom Evrope nikada nisu bili bliži. Tabloidizacijom spoljne politike, koja je počela objavljivanjem lažnih porno snimaka predsednice hrvatske države, i zahuktala se do svakodnevnih najava rata, priprema se teren za poslednju fazu Vučićeve vlasti – konflikt u regionu, koji mora biti sprečen", dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, Pokret slobodnih građana gradi politiku iskrene saradnje sa svim okolnim državama i narodima.

"Posebno osuđujemo zastrašivanje građana i dizanje panike kroz režimske tabloide, te proizvodnju straha i mržnje da bi se njima manipulisalo. Budućnost Srbije i regiona je u političkoj, ekonomskoj, kulturnoj, sportskoj, sveukupnoj društvenoj saradnji. Politika stalnog pretećeg konflikta koju na unutrašnjem i spoljnom planu vodi Aleksandar Vučić će jednom izmaći kontroli i on će dobiti svoj poslednji nedosanjani san – svoj lični rat. U tome ga možemo sprečiti samo masovnim izlaskom na izbore", naveo je PSG.

Osoblje srpske ambasade u Skoplju povučeno je na hitne konsultacije u Beograd u nedelju. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije da su ambasadorka i službenici ambasade Srbije u Makedoniji pozvani u Beograd zbog informacije o "veoma ofanzivnom obaveštajnom delovanju protiv organa i institucija Srbije".

On je rekao i da će se od septembra svi službenici ambasade vratiti u Skoplje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

20 h

Podeli: