Rijeka se i noćas tresla, potresi i u Pančevu i Vršcu

U Pančevu se u sredu uveče osetio zemljotres jačine 3,8 stepeni Rihtera, a potom i u Vršcu jačine 3,6 stepeni. Rijeka podrhtavala i noćas.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 10.08.2017.

07:00

Rijeka se i noćas tresla, potresi i u Pančevu i Vršcu
Foto: Gettyimages

U Pančevu se u sredu uveče osetio zemljotres jačine 3,8 stepeni Rihtera, objavljeno je na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda.

Nakon tog prvog zemljotresa koji je bio u 21:17, dva sata kasnije, u 23:17 registrovan je zemljotres magnitude 3,6 jedinica Rihterove skale u regionu Vršca.

Zemljotresi ovakvog intenziteta mogu izazvati vrlo mala oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti, navodi se na sajtu Zavoda.

Hrvatski mediji prenose da su stanovnici Rijeke još jednu noć proveli u strahu.

EMSC je zabeležio potres u 1 sat 20 minuta 18 kilometara od Rijeke, jačine 2,3 stepena Rihtera, a nema podataka o dubini epicentra.

Drugi potres, jačine 3,2 stepena, dogodio se u 3:22.

Broj zabeleženih potresa na riječkom području od utorka pre podne do danas porastao je na 14.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: