Crveni alarm već u Beogradu i na zapadu Srbije, čekamo +42

Crveni meteo-alarm proglašen je dan ranije nego što je očekivano za područje Beograda i zapadne Srbije, objavljeno je na sajtu RHMZ.

Izvor: B92

Sreda, 02.08.2017.

16:27

Crveni alarm već u Beogradu i na zapadu Srbije, čekamo +42
Foto: Thinkstock

Kako se navodi, crveno upozorenje označava opasno vreme zbog ekstremno visokih temperatura, koje bi moglo da prouzrokuju "veliku materijalnu štetu i može biti opasno po ljude i životinje".

Ostatak Srbije je u "narandžastom", ali je ranije najavljeno da će od četvrtka u većini zemlje biti proglašen crveni meteo-alarm.

Temperatura u Srbiji je u 16h u većini mesta iznad 35 stepeni, a najtoplije je u Novom Sadu, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Valjevu i Beogradu, gde je izmereno 38 stepeni.

Stepen niža temperatura je u Leskovcu, Nišu, Ćupriji, Kruševcu, Kraljevu, Kragujevcu i Zrenjaninu.

Najhladnije je na Kopaoniku (25) i Crnom vrhu (28).

Podsetimo, RHMZ je ranije objavio da će prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 9. avgusta, biti sunčano i veoma toplo, sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 35 do 39 stepeni, za vikend lokalno i do 42 stepena.

Pročitajte još: Kakva će nam biti naredna leta?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: