Ponedeljak, 10.07.2017.

16:02

Dačić sa grčkim ministrom o hapšenju Srba na Zakintosu

Šef diplomatije Ivica Dačić razgovarao je u Atini sa ministrom unutrašnjih poslova Grčke Nikosom Toskasom o hapšenju šestorice Srba na Zakintosu.

Izvor: Beta

Dačić sa grčkim ministrom o hapšenju Srba na Zakintosu
Foto: Tanjug / Rade Preliæ

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Dačiću je grčki ministar obećao svu pomoć kako bi se utvrdila puna istina o događaju u Laganasu.

Ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević i konzul Milan Vukosavljević krenuli su na Zakintos kako bi obišli pritvorene srpske državljane a kako se navodi, konzul će prisustvovati sutrašnjem saslušanju pritvorenih Srba.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je ranije da je šest srpskih državljana uhapšeno na grčkom ostrvu Zakintos u okviru istrage povodom ubistva državljanina SAD u mestu Laganas.

Grčke vlasti saopštile su ranije da su 34-godišnji Grk i 32-godišnji Britanac srpskog porekla uhapšeni pošto je američki turista pretučen na smrt u baru na grčkom ostrvu Zakintos.

Prema navodima policije te zemlje, 22-godišnjeg Amerikanca je na smrt pretukla grupa ljudi u baru u oblasti Lagana, u kojoj je učestalo siledžijsko ponašanje stranih turista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: